Friday, August 17, 2012

Tom Kristensen - Doedsriket

Foerste hardcover lest for denne turen, enda en bra bok av Tom Kristensen.

 image

Den Norske Bokdatabasens omtale:

Den saudiarabiske prinsen Yasir dreper sin unge kone Noorah. Hennes tvillingbror, bankmannen og dataeksperten Saeed, sverger død over prinsen. Men det nøye planlagte attentatet går ikke etter planen, og han må flykte fra Jidda, gå i dekning og skaffe seg en ny karriere. Han blir hellig kriger. I Oslo planlegger fire studenter fra Midtøsten et selvmordsangrep, men en sprengladning går av på Kringsjå studentby før de klarer å få satt aksjonen i verk. Tommy Tenvold slutter i den triste jobben i Skattedirektoratet og begynner i stedet i en toppjobb i et nystartet, internasjonalt inkassofirma. Han vet imidlertid ikke at han er i ferd med å bli et offer for islamske jihadister. For i Oslo går det en saudiaraber rundt og tenker på hevn, en hevn så spektakulær at den vil skape sjokkbølger langt utover Norges grenser.

Fakta:
Utgitt av Aschehoug i 2007
Heftet : 350 sider
Bokmål
ISBN10: 8203192475
ISBN13: 9788203192470

Min mening:

Dette er den femte boken jeg leser av Kristensen, og denne kommer helt opp mot toppen.  Et skremmende aktuelt tema, ogsaa med tanke paa hva som skjedde 22 July 2011.  Boken er meget bra skrevet og fortjener sin gode omtale.  Han fikk ogsaa Rivertonprisen for denne boken.  Vel fortjent.  Les og kos deg med en topp thriller.

Terningkast:

image

Tom Kristensen (f. 1955) debuterte i 2001 med finansthrilleren "En kule", som ble en solid salgs- og kritikersuksess. I 2002 kom "Hvitvasking", "Freshwater" utkom i 2003, og "Profitøren" - en spenningsroman om krigsprofitering - ble utgitt i 2005. Kristensen fikk Rivertonprisen i 2006 for "Dødsriket", en roman om internasjonal terrorisme. "Dragen", en thriller om svindel med bistandsmidler, kom i 2008. I "Dypet" fra 2010 skriver Kristensen om dramatisk dykking i Nordsjøen. Alle bøkene er store salgssuksesser både i bokhandel og i bokklubber.
"Korsbæreren" (2012) er Tom Kristensens åttende roman.

Ellers maa det nevnes at Digitalbok.no denne uken kjoerer ukestilbud paa Kristensen sine eboeker, 40% rabatt, det lar seg hoere. Det blir da 75 kroner pr bok

image

 

Me bloggas :-) 

No comments:

Post a Comment

Lectinect

Krimklubben

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

You like