Friday, November 13, 2015

Hann eller ho – mat i krabben

Et godt eksempel paa forskjell mellom hann og ho krabbe.  Hokrabben til venstre er lett gjenkjennelig paa den store flappen under.  Hankrabben har en smalere flapp under.

Det er ofte mest mat i huset paa Hunnkrabben, og spesielt naa sent paa hoesten og vinteren.  Hunkrabben har da ofte rogn og er full i mat.  Hannkrabben har som oftest mest mat i kloerne.

Et annet tegn paa at det kan vaere bra med mat i krabben, er hvis du finner liksom et svart skjegg under, det er ofte et godt tegn.  Vekten paa krabben kan ogsaa gi gode indikasjoner paa om det er bra med mat

Har den relativt lyst og rent skall er det lite mat i den.
Og er fargen på leddene på klørene hvit aktig er det lite mat i den.
Er den mørk i fargen og ikke så rent skall (ru og alger) er det stor sansynlighet for at det er mat i den. Og er ledene på klørene gulaktig er mat i den.

 

Skal ut igjen med teinene naar jeg kommer hjem :-) Har jo hoert mye om hva man skal bruke som agn, berggylt, og aldri makrell.  Men jeg har brukt avskjaer fra filetering av all slagst fisk, og det ser ut som det funker like bra alt.  Jeg tok tross alt over 100 krabber paa 3 uker naa sist, med i snitt 6 teiner i sjoeen hele tiden.

vi blogges

animated-crab-image-0031

No comments:

Post a Comment

Lectinect

Krimklubben

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

You like