Wednesday, November 18, 2015

Enda en ny art ?

Greisch  Guy  med  den 167 centimeter lange, 4,5 kilo tunge og veldig blanke  slirefisken.  Kanskje den aller første  som har bite på krok i landet?

– Før me har hatt fisken  til gransking  og fått sjekka det som måtte vera av tilgjengeleg informasjon,  er det vondt å fastslå slik 100 prosent om dette kan vera ein ny friskeart langs kysten vår. Men 80 prosent sikker trur eg me kan vera på at denne er første blanke slirefisken som er teken opp frå djupet i våre kystområde.

Dette seier forskar Otte Bjelland ved Havforskingsinstituttet når han får sjå bilete av den 167 centimeter lange slirefisken Greisch Guy fekk på kroken.  Luxemburgaren er på ferie i Brandasund, og låg i fineveret tysdag litt  vestom Slåtterøy fyr og prøvde fiskelukka.  Rundt 120 meter av senen var ute då det  festa seg eitkvart  på kroken

Les den fulle artikkelen her : http://www.stordnytt.no/2015/08/denne-har-du-nok-ikkje-sett-for/

Slirefisk, benfiskart i familien trådstjerter. Lang (opptil 2 m), slank og båndformet fisk, med langt hode og lang underkjeve. Tennene er spisse og fremoverrettet. Skjell mangler. Forekommer i store deler av Atlanterhavet og det sørlige Stillehav. Lever benthopelagisk ned til 400 m. Sjelden i Norge.

Vi blogges

No comments:

Post a Comment

Lectinect

Krimklubben

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

You like