Sunday, August 26, 2012

Beagle Channel

Jaggu fikk jeg gaatt igjennom her ogsaa, bildene er mine egne, videoen fant jeg paa YouTube

Beagle Channel er et sund i skjærgården i mellom Syd-Amerika og Tierra del Fuego på den ekstreme sørspissen av Sør-Amerika, dels i Chile og delvis i Argentina.  Kanalen skiller den større hovedøya Isla Grande de Tierra del Fuego fra ulike mindre øyer inkludert øyene Picton, Lennox og Nueva, Navarino, Hoste, Londonderry, og Stewart.

CIMG5025 CIMG5020

Kanalens østlige delen utgjør en del av grensen mellom Chile og Argentina og den vestlige delen er helt innenfor Chile.
Beagle Channel, Magellan stredet lenger nord, og det åpne havet Drakestredet i sør er de tre seilbare passasjer rundt Sør-Amerika mellom Stillehavet og Atlanterhavet.

CIMG5030 CIMG5029

Beagle Channel og Magellan stredet  er begge svært smale passasjer som sterkt begrenser størrelsen og typer av skip som trygt kan bruke dem,  og dermed gaar det meste av kommersiell skipsfart  gjennom Drake Passage.

CIMG5027 CIMG5031


Beaglekanalen er ca 240 kilometer (130 nmi, 150 km) lang og er ca 5 km (3 nmi, 3 km) bredt på det smaleste. Den strekker seg fra Nueva Island i øst til Darwin Sound og Cook Bay i vest. Rundt 50 kilometer (27 nmi, 31 km) fra den vestlige enden der deb deler seg i to grener, nord og sør for Gordon Island. Sørvest gren, mellom Hoste Island og Gordon Island, går Cook Bay, en bukt i Stillehavet. Den Nordvestlige gren, mellom Gordon Island og Isla Grande, går Darwin Sound, som kobles til Stillehavet ved O'Brien Channel og Ballenero Channel.

Den største bosetningen på kanalen er Ushuaia i Argentina fulgt av Puerto Williams i Chile, to av de sørligste bosetningene i verden.

Vi blogges :-)

No comments:

Post a Comment

Lectinect

Krimklubben

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

You like