Saturday, April 9, 2016

Kjempetur–men bomtur

Broderen og jeg var på langtur i går, opp heile Langenuen og nesten opp til Sotrabrua, Alvøen for å sjekka Eberspracher varmeapparatet.  Joda de tusla rundt og sjekka oppkoblinga vår og fant ut den var OK, sjekka sikring, ok.  Sjekka glødeplugg, OK, sjekka styreenhet og OK.  Så den var visst kaputt etter hva de sa.  1100 kroner i arbeid og inget resultat.  Tilbud om oppgradering til ein ny varmer 12000 spenn.  Nei takk.

Så etter bomturen i Alvøen gikk vi de 3.5 nautiske milene inn til Bildøy marina for å kjøpe filtre.  Og det fikk vi no takk i.  Bildøy har service center for mange motorer, blant annet Yanmar og Craftsman.  Ny viskermotor fikk jeg også kjøpt.

Deretter bar det sørover igjen, vi tok en litt annen rute da, krysse østover over Bjørnefjorden og ned Lukksund.  Aldri har vel en Fram 25 vært logga kjappere enn når vi gikk gjennom  Vatlestrømmen, gode 11.0 knop logga vi en 10-15 minutters tid.

Været var flott heile vegen, men hadde nok laber til frisk bris midt i hekken når vi gikk over Bjørnefjorden.  Så bortimot 90nm på 12 timer er jo bra.  Turen opp er ca 42.4 nm og bortover til Bildøy er det nesten 4 nm, og vi gikk hjemover ca 45 nm.  Siden vi kryssa inn i Vatlestraumen.

En fantastisk flott tur på det nydelige Vestlandet.

Og har du sett værmeldingen for de neste par dagene ?  FISKEVÆR

image

 

Vi blogges

No comments:

Post a Comment

Lectinect

Krimklubben

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

You like