Wednesday, October 26, 2011

Knurr

Knurr har vi fått et par ganger i sommer, og etter tips fra en bekjent ble fisken tatt vare på og gitt til denne personen.  Jeg hadde faktisk ikke trodd at dette var noe til mat, men jeg tok feil der også.  Det blir påstått at den er god stekt.

Fra fiskipedia sakses følgende:


Finnestråler i 1. ryggfinne: 7-10
Finnestråler i 2. ryggfinne: 18-20
Finnestråler i gattfinne: 17-20
Knurren kjennetegnes på den langstrakte kroppen med beinknuter langs sidelinjen og pigger på gjellelokket. De nederste finnestrålene i brystfinnen er frie og benyttes til å gå på bunnen med. Brystfinnene når ikke frem til forkanten av gattåpningen, som sammen med beinknutene langs sidelinjen skiller den fra den beslektede rødknurren. Fargen er svært variabel, en grå og en rød variant skiller seg ut. Undersiden er lysere enn oversiden. Opp til 45 cm og 1,2 kg.

Kjøttet er hvitt og velsmakende, men knurr blir ikke brukt i utstrakt grad her til lands. I Sør-Europa blir arten markedsført i mindre mengde






Hvis du vil lese mer sjekk linken


Vanlig knurr

Knurr som mat se følgende link

Tilberedning av Knurr

Vi blogges

No comments:

Post a Comment

Lectinect

Krimklubben

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

You like