Monday, October 17, 2011

Fiskeplasser - båt

Det er sikkert mange bra fiskeplasser når man drar ut med båt i Husnes fjorden.  Fra visit Sunnhordland sakset jeg følgende.

GODE SJØFISKEOMRÅDE 
Høylandssundet
Dei fleste artar finst her. Sundet er kjent som eit svært attraktivt og gjevande fiskeområde. Særleg i Nord-vestre områda rundt alle øyane. Tilkomst frå Valen, Sunde eller Halsnøy.

Vest-Halsnøy, ut mot Hille Søndre og Nordre Hillegrunn, Nordvest i Klosterfjorden. Alle artar førekjem. Dette er eit stort og utfordrande område. Sjøkart hjelper deg å finna fram til grunnar og djupbrantar.

Ølve-Haavik
Godt utval av alle artar førekjem. Stort grunnområde er mest intressant.

Ølve-Husavikjo
Godt utval av artar, men lyr og sei førekjem hyppigast.

Matrefjorden 
Gode fisketilhøve på pelagiske artar som lyr, sei og makrell. Utløpet frå kraftstasjonen, og inn mot Blåelva er spanande område for laks- og sjøaure.

Maurangerfjorden 
Ved utløpet frå kraftstasjonen i Austrepollen, og i Nordrepollen (på den austre stranda) er sjansane gode for laks og sjøaure. Spanande slukfiske frå land såvel som utfordrande fiske frå båt. Høve til båtleige.

Varaldsøy 
Område rundt Skjelnesodden eller sør for øya Sild er kjent for periodevis godt fiske på storsei. Tilkomst med båt eller med ferje frå Løfallstrand.



I tillegg har jeg et par favoritter.  Tveitøyene, lyr sei og torsk på grunna utenfor. Både Torsk, Lyr og Sei på innsida.


Oskesholmane, utenfor her ble det tatt mye sei i sommer.


Grunna i Husnesfjorden - en del lyr og sei.  Både Torsk og lange i hele Husnesbukta, langa er best å ta på agn.  Også utenfor Haagarnsnes fyr er det alltid en del fisk å få.


Ryggen mellom Hilleøyane og Huglhammaren er kjent for stor fisk, en del kveite er tatt utenfor Huglhammaren, samt ved inngangen til Laukhammarsunder fra Husnesfjorden.


Har du tips om andre bra fiskeplasser fra båt, del dem med andre, tips oss






Hei så lenge

No comments:

Post a Comment

Lectinect

Krimklubben

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

You like