Saturday, November 3, 2012

Skjellig grunn til nytelse

Jeg har nevnt flere ganger, og hatt flere innlegg, seafood er fantastisk.  Her er en blaaskjell suppe som jeg nettopp fant i VG nett,

Nydampende blåskjell er den enkleste veien til lykke. Og den billigste.  Kraften fra skjellene er det perfekte utgangspunkt for en god smaksrik, mettende og varmende suppe.  Plukker du skjellene selv, anbefaler jeg å sjekke med Matportalen.no om de er trygge å spise. Kjøper du dem i butikk, er de garantert trygge. Men husk; ikke spis de som ikke åpner seg under dampingen.  Legg noen fiskebiter i suppen, pynt med epler og vårløk og du har et fullverdig gourmetmåltid, gjerne med nybakt brød som tilbehør.

 

image

Til 4 personer:image
2 kg blåskjell
1 stor sjalottløk
3 hvitløksfedd
2 ss olivenolje
2-3 dl hvitvin
200 g hvit fisk (torsk eller steinbit)
1 syrlig eple
2 vårløk
3 dl matfløte
4 ss smør
Dill
Salt og pepper

 

Blåskjell
Skyll blåskjellene i rikelig med kaldt vann.

Kast ødelagte skjell og skjell som ikke lukker seg. Fres finhakket løk og hvitløk i olje i en vid kjele.


Ha i blåskjellene og tøm over hvitvin, damp skjellene under lokk til de åpner seg, rist på kjelen et par ganger. Kast skjell som fortsatt er lukket. Sil kraften over i en ny kjele. Plukk ut skjellmaten og legg dem til side.Kok opp blåskjellkraften med matfløte. Visp inn smør og skum opp suppen med en stavmikser.  Smak til med salt og pepper. Skjær fiskefileten i små terninger. La fiskebitene trekke i den varme suppen 2-3 minutter.  Fres eplebiter og finsnittet vårløk i smør. Fordel blåskjellene i serveringsfatene og tøm over suppen.Pynt med eple og vårløk / epleblandingen, og gjerne et par dillkvaster.

No comments:

Post a Comment

Lectinect

Krimklubben

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

You like