Friday, November 9, 2012

Paa reisefot igjen

Ja i dag er jeg paa reis igjen, naar du leser dette er jeg paa vei inn for landing i Frankfurt, etter en lang tur fra sydspissen av Syd-Amerika igjen.  Det ble hjemreise 2 uker for tidlig, og det klager vi ikke paa. Saa blir det via Koeben til Bergen, og saa snoeggbaaten hjem i kveld. 

 

image

 

Frankfurt Airport – hjemmeside

Frankfurt internasjonale lufthavn (tysk: Flughafen Frankfurt am Main eller Rhein-Main-Flughafen) er Europas mest trafikkerte lufthavn regnet i godsmengde, og Europas nest største lufthavn etter antall reisende. I 2006 ble lufthavnen trafikkert av 52 810 683 passasjerer, og det ble transportert 2 127 646 tonn gods. Lufthavnen ligger 12 km. syd for metropolen Frankfurts bysentrum der hvor de tyske motorveiene A3 og A5 møtes, og utgjør under navnet Frankfurt-Flughafen en egen bydel i Frankfurt. Den har jernbanestasjoner, og er tilknyttet det tyske hurtigtognettet ICE. Med S-Bahn tar det ti minutter å reise mellom lufthavnen og bysentrum. Det arbeider nærmere 70 000 personer ved lufthavnen. Flughafen Frankfurt am Main er Lufthansas viktigste base.Innhold  [skjul]

Historie

Et notat fra Frankfurts overborgermester Ludwig Landmann fra 1924 slo fast at den allerede eksisterende Flughafen Frankfurt-Rebstock trolig ikke kunne utbygges tilstrekkelig. I 1930 besluttet magistraten etter flere års meteorologiske, geografiske og transporttekniske undersøkelser og planlegning å bygge en ny lufthavn syd for Frankfurt. Planene ble lagt på is som følge av den økonomiske krisen, men i 1933 ble planene satt ut i livet av regjeringen og et stort område i Frankfurter Stadtwald (byskogen) ryddet for å gjøre plass til lufthavnen.

Den 14. mai 1936 landet første gang et luftfartøy på den nye Flug- und Luftschiffhafen Rhein-Main, LZ 127 «Graf Zeppelin». Den offisielle åpningen fant sted 8. mai 1936. I de neste årene var lufthavnen base for de to største tyske luftskip, LZ 127 «Graf Zeppelin» og LZ 129 «Hindenburg». «Hindenburgs» havari i Lakehurst i 1937 innebar en slutt på regelmessig sivil lufttransport ved lufthavnen, som under krigen ble benyttet som en viktig base for Luftwaffe. Etter annen verdenskrig foregikk en voldsom utbyggelse, og amerikanerne etablerte en stor luftbase i tilknytning til lufthavnen. Den ble brukt som en av de vestallierte hovedbaser under luftbroen til Berlin. Amerikanerne har nå avviklet sitt nærvær ved lufthavnen til fordel for Ramstein, for å konsentrere sine styrker i europeiske allierte NATO-land på færre baser. I forbindelse med dette vil den sivile delen av lufthavnen utbygges ytterligere med en ny rullebane og en tredje terminal.
Terminaler

Frankfurt lufthavn har to passasasjerterminaler, disse er knyttet sammen med det førerløse toget SkyLine og med busser. En tredje terminal er projektert på området til den nedlagte US Air Base, den skal stå ferdig i 2015.

Me bloggest :-)

No comments:

Post a Comment

Lectinect

Krimklubben

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

You like