Sunday, November 4, 2012

Knut Arnljot Braa – Delete

Enda en ny norsk forfatter for meg, litt om boka foerst.

I en kjeller et sted på Vestbredden tortureres en vakker israelsk kvinne til døde. Nesten samtidig blir en grensepatrulje i Tanadalen sendt ut for å sjekke en mulig skyteepisode. I snøen finner de en mann, skutt. Disse to tilsynelatende frittstående hendelsene setter i gang en kjedereaksjon som kan endre hele den politiske situasjonen i Midtøsten. Tidligere etterretningsoffiser Tom Falck involveres i saken og reiser til Israel for å forsøke å finne sammenhengen mellom tortureringen og drapet på ekskjæresten Rachel, mordforsøket på en ansatt ved den israelske ambassaden i Norge og en cd-plate som er kommet på avveier. For Tom Falck har tiden som FN-soldat resultert i posttraumatisk stressyndrom. I Israel møter han spøkelser og traumer fra en militær fortid, høyst reelle fiender, og trusselen om en nært forestående verdenskrise. Dette er den første romanen om Tom Falck.

 

Min mening: 

Dette var bra.  Helt tydelig at forfatteren har godt kjennskap til midt-oesten og miljoeene der nede.  En fullt troverdig norsk FN veteran som helt, en bra histore, god handling og en bra slutt.  Hva mer kan man forlange.  Jeg triller en 5 paa terningen for denne, og vil absolutt lese flere av Braa.  Og gjerne om Tom Falck.

Terningkast

image

Mer fra Braa

image Knut Arnljot Braa (født 19. august 1962) er en norsk forfatter og reklamemann. Som forfatter bruker han navneformen Knut A. Braa.

Braa er utdannet ingeniør og økonom. Han har var i 1996 medstifter av reklamebyrået Painthouse (senere oppkjøpt), og har siden arbeidet i reklamebransjen.

Braa tjenestegjorde i to perioder i UNIFIL, FNs fredsbevarende styrke i Libanon, første periode fra juni 1982. Bare dager etter at Braas kontingent var på plass mellom frontene startet Israels invasjon av Libanon. I 2001 utga han den selvbiografiske dokumentarboken Den lange veien hjem, hvor han søkte å gi et realistisk bilde av norske FN-soldaters opplevelser i tjeneste, i tiden etterpå og senskader. I 2006 vant Braa en prinsipielt viktig rettssak mot Forsvarsdepartementet om erstatning til veteraner etter skader i tjeneste.

I 2003 debuterte Braa som krimforfatter med Delete, den første i en serie med den tidligere etterretningsoffiseren Tom Falck i hovedrollen. Boken har handling knyttet til Midtøsten-konflikten. Braa mottok etter utgivelsen dødstrusler som i følge ham selv ble sporet av Politiets sikkerhetstjeneste til en forbudt israelsk terrororganisasjon. I 2004 ga han ut Dreamland.com, en thriller om pedofili og internettkriminalitet. I Endgame (2008), Braas tredje thriller med hovedpersonen Tom Falck, var handlingen hentet fra Forsvarets spesialkommando. I Fastball (2009) stilte han spørsmålet: Hjalp vi morderne til makten på Balkan? I boken Aftermath (oktober 2010), tok Braa for seg Orderud-saken og ga en alternativ løsning på drapene på Orderud gård og motivene for dem

Den lange veien hjemDeleteDreamland.comEndgameFastballAftermathDen fjerde tjeneste

Me bloggast :-)

No comments:

Post a Comment

Lectinect

Krimklubben

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

You like