Monday, July 23, 2012

Stephen King – Under the Dome

Først litt om boka

image På en helt normal, vakker høst dag i Chester Mill, Maine, er byen uforklarlig og plutselig forseglet fra resten av verden med et usynlig kraftfelt. Fly krasjer inn i det og faller ned fra himmelen som flammende vrak.  En gartner får hånden kuttet når  "kuppelen" kommer ned, folk som er kjørt ærend til nabobyen er plutselig avskjært  fra sine familier, og biler eksploderer ved støt. Ingen kan begripe hva denne barrieren er, hvor den kom fra, og når-eller om-den vil gå bort.
Dale Barbara, Irak veteran og nå en hurtigmats kokk, finner sammen med noen få modige borgere – lokalavisen’s eier Julia Shumway, en lege som er assistent på sykehuset, en kommunestyre representant, og tre modige barn. Mot dem står Big Jim Rennie, en politiker som ikke stopper for noenting, til og med mord-for å holde makten, og hans sønn, som holder en fryktelig hemmelighet i et mørkt kjøkkenskap. Men deres viktigste motstander er selve barrieren. Fordi tiden er i ferd men å løpe ut ……
Dette er den nest siste av Stephen King, egentlig en ide han hadde sent på 70 tallet og som ikke ble skrevet ferdig da.
 
Min mening:
En murstein av en bok på 896 sider.  Men King tilbake i toppform.  Hva skjer den dagen en by blir totalt avsondret fra resten av verden?  King’s forteller evne har aldri vært i tvil, men han har hatt et par dårlige bøker de siste årene.  Men denne er jeg sikker på blir film ganske snart.  Kalkun eller ikke ?  Det er alltid like spennenede å se hvordan King bøkene blir som filmer.  Kos deg.
 
Terningkast:
 image
Promotion video of the book :-)
Neste av King er  11/22/63, ellers har han skrevet enormt mye bøker, og det ser ut som han nå er på bedringens vei igjen, han hadde noen svake bøker etter ulykken sin, men både den forrige jeg leste og denne må jeg innrømme var bra.
Ellers er det nettopp annonsert at enda en ny bok er på trappene, Doctor Sleep, som faktisk skal være en oppfølger til en av hans mest populære bøker, The Shining, hvem glemmer vel Jack Nicholson i en av hans glansroller ?
Me bloggast

No comments:

Post a Comment

Lectinect

Krimklubben

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

You like