Tuesday, July 17, 2012

Krabbekos

i dag ble det krabbekos igjen.  Over til Perlo og henta 10 krabber, 5 til meg og kona, og 5 til mor, Ove og Unni.  Krabbene ble kokt etter alle kunstens regler og servert med loff, majones og skalldyrkrydder.  mmmmmmmmmmm.

CIMG4777

Perlo hva er det, sier du ?  Det er hva øya Halsnøy kalles i Sunnhordland.  En idyllisk øy som man må innom hvis man skal til Stord for eksempel.

Til helga er det Krabbe og rekefestival, med servering av blant annet skalldyr, men også lubbesild og andre vestlands spesialiteter.  Har tenkt å ta kona med over og se om jeg får henne til å smake på noe rart :-)

fra Wikipedia

 

Halsnøy, eller Halsnøya, er den største øya i en samling av øyer sør i Kvinnherad kommune i Hordaland. Det er den mest folkerike øya i kommunen. Innbyggertallet per 2006 er ca. 2 400. Øya kalles ofte for «Perlo» eller «Basarholmen». Tettsteder på øya er Eidsvik, Sæbøvik, Øvrevik, Landamarka, Fjelland, Høylandsbygd, Fatland, Arnavik og Toftevågen.

Sæbøvik regnes som sentrum. Nord for sentrum regnes som «utøya», sør for sentrum regnes som «innøya».

En av Norges eldste båter «Toftebåten» eller «Halsnøybåten» ble funnet på Halsnøy i 1896, og rekonstruert i målestokk i 2006.

Naboøyene til Halsnøy er Fjelbergøy og Borgundøy, og det går ferje mellom disse tre øyene. Sjoøya er ei lita øy som hører til Halsnøy. Kolsøya, Toftøya, Blokkebærholmen og andre små øyer/holmer ligger tett rundt Halsnøy

Me bloggas

No comments:

Post a Comment

Lectinect

Krimklubben

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

You like