Monday, July 2, 2012

Fiske steinbit ?

Steinbit er beryktet for sitt utseende, med bred kjeft og grusom tanngard, små øyne og kraftig skinn. Mens man i tidligere tider kastet fisken over bord og kalte den ufisk, har denne ufikse fisken de siste par tiårene blitt mer og mer oppskattet, først og fremst fordi man har fått øynene (og smaksløkene) opp for at det er en velsmakende og ypperlig matfisk. Steinbitens skinn har også blitt brukt til både slips og tøfler. Sportsfiskere kan fiske målrettet etter steinbiten, som ikke lenger bare er stygg, men kanskje heller «styggvakker»?

Steinbit - catfish, wolffish, wolf fish

 

steinbit

 

 

Steinbit:
90% av Steinbitene blir tatt på slep. Tre en selvlysende slange (ca. 10cm.) over en 8/0 krok og monter en spinnerskje på. Det har vist seg at strimler av Sei er det mest effektive agnet for å fiske Steinbit, Makrell duger også. Myten om at det å bruke Blåskjell til Steinbitfiske er sterkt overdrevet, når steinbiten er på hugget så har en ikke tid til å tulle med Blåskjell. Prøv også å dunke blyloddet i bunnen noen ganger og løft snøret sakte opp og gjenta dunkingen. En agnet pilk er også til tider svært effektivt. Vist du vet at det er mye steinbit på en plass, så prøv å finne dybdene fra 25m. til 60m. Det hender av og til at man får Steinbit på opphengerne, Her lønner det seg å montere opphengene nært søkket. Bruk rosa og selvlysende farger. For å fiske Steinbit effektivt, så bør du bruke en krokutløser. Det er ganske fascinerende å se på de som bruker 15 minutter på å ta livet av en Steinbit for så å ta av kroken. Glem ikke at Steinbiten er vanskelig å ta på enkelte strømforhold, det er jo bare å komme tilbake til plassen etter en time eller to.

steinbit9300kimeirikjohansen220510Videoen under av Steinbiten er tatt bare noen kilometer unna der jeg bor, paa Valen i Sunnhordland.  I Porsvika.  Hvem som har filmet det vet jeg ikke, men han kommenterer vel videoen hvis han ser den :-)

 

Skiit fiske  Birthday Cake

No comments:

Post a Comment

Lectinect

Krimklubben

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

You like