Monday, July 9, 2012

Graham Brown – The Eden prophecy

 

Siste boken av Brown, og så stepper jeg innom en av Cussler’s der han har skrevet historien.

The Eden Prophecy

Visdom og  tro. Styrket av av vitenskap. Det onde i mennesket.

I FN bygningen i New York City, blir en amerikansk ambassadør smittet av et ukjent virus etter å ha åpnet et trusselbrev. I en slum i nærheten av Paris, er en falsk genetiker funnet død, torturert og drept. Hans siste budskap, en desperat bønn om hjelp, ble sendt til en gammel venn og utstøtt, ex-CIA-agent og tidligere leiesoldat,  Hawker. Hans endelige arv synes å være fingeravtrykkene han har lagt igjen over hele brevet til ambassadøren.

Konsumert av tanker om hevn, men villig til å kjempe for å se sannheten.  Hawker slår seg igjen sammen med NRI operativ Danielle Laidlaw på et oppdrag for å finne morderne og spore opp hemmelighetene hans døde venn har mistet eller solgt.

Fra gatene i Paris til en underjordisk auksjon i katakombene i Beirut til de nådeløse ørkenene i Iran, Hawker og Danielle jakter på en morderisk sekt leder som har et vitenskapelig arsenal som kan føre menneskeheten til en ny Eden-eller slippe løs helvete på jorda.

Min Mening:

Lover jo meget godt.  Men synst ikke denne hadde den samme intense spenningen som i de to første bøkene av Brown.  Det er jevn og god spenning og underholdning, og absolutt lesbart.  Gamle venner dukker opp som nye fiender og det hele ender opp i en rykende finale.  Skal bli spennende å se hva som skjer i neste kapittel av Danielle og Hawker’s eventyr.

Terningkast:

image

image

Så nå bærer det til Clive Cussler, som i sine eldre år lar andre skrive for seg, med blandet hell, me bloggast :-)

No comments:

Post a Comment

Lectinect

Krimklubben

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

You like