To enkle maater aa lage speke Makrell paa kommer her
Speke makrell ...
... først koker
en opp 10 liter vann,
4 kopper salt og
1 kopp sukker ...
... avkjøles ...
laken er
avkølt legges ferdig
sløyet hele makrell
i laken ...
legg noen skåler
eller noe tungt oppå
makrellen slik den
holder seg godt nedi
laken ...
.
.. settes i kjøleskap
i 3 uker ...
... den lukter ingen ting ....
... spekemakrell anbefales å spise med flatbrød med smør, kalde poteter skåret i tynne skiver oppå flatbrødet, ben og skinnfrie stykker av makrell,og rødbeter. Ha gjerne et flatbørd med smør
på toppen ...
Metode nummer 2……
Rundrens fet høstmakrell. Legg den i saltlake i ett døgn. Laken lages av ca 250 g salt pr liter vann.
Tas opp og fyll buken med grovt salt.
Bruk ett plastkar eller en trebutt. Dekk bunne med salt og legg fisk lagvis, tett i tett, hode mot hale i fatet. Legg salt mellom lagene. Ha godt med salt på toppen.
Dekkes til og settes kaldt. Se etter at laken dekker fisken.
Vi blogges
No comments:
Post a Comment