Monday, December 7, 2015

Speket Makrell –mmmmmmmmm

To enkle maater aa lage speke Makrell paa kommer her

Speke makrell ...

... først koker
en opp 10 liter vann,
4 kopper salt og
1 kopp sukker ...
... avkjøles ...

 

 

 

 

 

laken er
avkølt legges ferdig
sløyet hele makrell
i laken ...

 

 

 

 

 

 

legg noen skåler
eller noe tungt oppå
makrellen slik den
holder seg godt nedi
laken ...

.

 

 

 

 

.. settes i kjøleskap
i 3 uker ...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

... den lukter ingen ting ....

... spekemakrell anbefales å spise med flatbrød med smør, kalde poteter skåret i tynne skiver oppå flatbrødet, ben og skinnfrie stykker av makrell,og rødbeter. Ha gjerne et flatbørd med smør

på toppen ...

Metode nummer 2……

Rundrens fet høstmakrell. Legg den i saltlake i ett døgn. Laken lages av ca 250 g salt pr liter vann.
Tas opp og fyll buken med grovt salt.
Bruk ett plastkar eller en trebutt. Dekk bunne med salt og legg fisk lagvis, tett i tett, hode mot hale i fatet. Legg salt mellom lagene. Ha godt med salt på toppen.
Dekkes til og settes kaldt. Se etter at laken dekker fisken.

Vi blogges

No comments:

Post a Comment

Lectinect

Krimklubben

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

You like