Tuesday, June 19, 2012

Mons Kallentoft – Midtvinterblod

En ny forfatter for meg, har stort sett bare lest Henning Mankell og Jan Guillou fra andre siden av kjoelen foer.

Litt om boka

onsdagsinlägg 3

En naken mannskropp dingler fra et tre i den iskalde vinden på Östgötasletten. Tømt for blod og mishandlet til det ugjenkjennelige vekker liket tanker om menneskeblot til åsatroens gamle guder. Men dreier det seg egentlig om ofring? Under stjernene svever offerets ånd og maner etterforsker Malin Fors til å finne svarene. Sammen med de andre i etterforskningsgruppen tar hun opp jakten på morderen – en jakt som fører henne dypt inn i menneskesinnets kjølige mørke.

Midtvinterblod er første del i serien om kriminalbetjent Malin Fors ved politiet i Linköping. Det er en rystende fortelling om gamle synder, hemmeligheter og de fryktelige ting mennesker kan utsette hverandre for.

 

 

 

 

 

Min mening:

Et godt spraak, og forfatteren viser at han har sansen for en god historie.  Men det blir liksom for mye av det gode.  Malin Fors er absolutt et greitt bekjentskap, men her males saa mye utenom at historien forsvinner liksom litt i all poesien.  Saa jeg er enig med hva Aftenposten sier.  Men jeg skal vaere snill aa gi den en 4, bare paa grunn av historien.  Men jeg har hoert at neste bok er bedre, strammere.  Saa det blir nok flere Kallentoft boeker paa meg.

Som Aftenposten fortreffelig sier:  Mons Kallentoft burde senket de litterære ambisjonene og konsentrert seg om selve intrigen. Da ville dette blitt en glimrende krim på 300 sider, i stedet for en litt uttværet middels krim på 500 sider.

Terningkast:

 

image

Mer om Mons Kallen toft fra Wikipedia.se 

Mons Kallentoft, född 15 april 1968, är en svensk journalist och författare. Kallentoft är uppvuxen i Ljungsbro utanför Linköping och bor numera i Stockholm. Han har skrivit fem böcker om kriminalinspektör Malin Fors. [1]

Skönlitteratur [redigera]
  • Pesetas: thriller 2000
  • Marbella Club 2002
  • Fräsch, frisk och spontan 2005

Serien om Malin Fors

  • Midvinterblod 2007
  • Sommardöden 2008
  • Höstoffer 2009
  • Vårlik 2010
  • Den femte årstiden 2011

No comments:

Post a Comment

Lectinect

Krimklubben

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

You like