Friday, June 29, 2012

Hans Olav Lahlum – pistolen paa plenen

Enda en paaskekrim novelle fortaert\

 

Lahlumnovelle

I denne novellen løser førstebetjent Kolbjørn K2 Kristiansen ei mordsak på mindre enn et døgn.

Det staar mellom 2 broedre som er arvinger til en rik gammel enkefrue ?

Min mening:

Tja, en typisk hvem er morderen novelle, som lar deg lure paa hvem som er morderen til og med etter boken er lest?  OK tidtroyte, ikke noe mer.  Litt saann gammelmodig skrevet synst jeg.  Saa fikk jeg lyst til aa lese mer av han ???? Tja, vet ikke ???

 

 

 

 

Terningkast

image

Mer fra Lahlum

Hans Olav Lahlum

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Hans Olav Lahlum

Hans Olav Lahlum

Født
12. september 1973
Mo i Rana, Norge

Nasjonalitet
Norge Norge

Tittel
IA og IO

NSF-rating
2173

Høyeste NSF-rating
2244 (juni 2003)

FIDE-rating
2192

Høyeste FIDE-rating
2264 (juli 2005 - april 2006)

Hans Olav Lahlum (født 12. september 1973) er en norsk historiker, forfatter, skribent, sjakkspiller og SV-politiker. Han er grandnevø av dobbeltspionen og motstandskvinnen Dagmar Lahlum.

 

Biografi [rediger]

Lahlum ble født i Mo i Rana i Nordland. Han er oppvokst i Jektvik i Rødøy kommune, Nordland, men fra 1989 bosatt i Gjøvik, Oppland.

Han er utdannet cand. philol. ved Universitetet i Oslo i 2002, med hovedfag i historie samt mellomfag i statsvitenskap og religionshistorie. Hovedoppgaven var basert på kildestudier og intervjuer av tidligere toppolitikere.[1]

Etter avsluttet utdanning har han virket som forfatter, skribent, bokanmelder, foreleser, sensor og veileder. Han har i denne forbindelse gitt kommentarer til historiske temaer både på radio og tv, særlig om amerikanske presidenter og Haakon Lie.[2][3]Han har også høstet god kritikk for biografien Oscar Torp - en politisk biografi[4] (utgitt i 2007). I 2009 ga han ut en biografi om Haakon Lie.[5]

Noen av hans artikler har skapt debatt, for eksempel høsten 2005 om deler av andre verdenskrigs norgeshistorie[6] og høsten 2008 rundt en artikkel hvor Gro Harlem Brundtland ga sterk kritikk til sin etterfølger Thorbjørn Jagland.[7] Han har bl.a. skrevet artikler om Abraham Lincoln[8], valget i Sverige i 2006[9] og regelmessige anmeldelser av historierelaterte bøker for Bokavisen.[10] Han har også utviklet spørrespillet Erobreren om historiens gang.

Lahlum har vært deltager i programmene Nytt på nytt, Store studio, Et rikere Norge[11] og Storbynatt. I tillegg har han i TorsdagsklubbenTV 2 blitt omtalt som «Norges svar på Mr. Bean» av Thomas Giertsen. Godt kjent i utlandet ble han påYouTube med et klipp hvor han falt av stolen i Redaksjon EN.[12] Ørepluggen hans datt ut av øret og idet han strakk seg for å plukke den opp igjen, falt han av stolen.[13]

 

Sjakkspiller [rediger]

Lahlum har vært aktiv innen norsk sjakk siden begynnelsen av 1990-tallet, med en lang rekke tillitsverv på lokalt, regionalt og nasjonalt nivå. Han har trent flere unge spillere som i dag ligger i toppsjiktet i Norge, blant annet stormestrene Kjetil A. Lieog Leif Erlend Johannessen. Som spiller er han per juni 2009 rangert som nr. 79 i Norge. Hans beste individuelle resultater er en 10. plass fra NM i 2001 og en 2. plass fra Det åpne NM 1998.

I sjakkmiljøet er han primært kjent som arrangør av en lang rekke internasjonale turneringer og som sjakkdommer. De senere årene har han vært pådriver for de mange internasjonale turneringene i Gausdal. Turneringene satte deltakerrekorder både i 2007 og 2008, men det spøker nå av økonomiske grunner for Gausdal-turneringenes framtid.[14]

Han er tildelt titlene International Arbiter og International Organiser av verdenssjakkforbundet FIDE, men har sterkt kritisert den sittende FIDE-ledelsen ved gjentatte anledninger. I 2002 ble Lahlum tildelt gullmerket i Ungdommens Sjakkforbund, og i 2008 mottok han Norges Sjakkforbunds hederstegn i gull.

Han har også vært sjakkjournalist, blant annet med et intervju med Magnus Carlsen[15], som sjakkspaltist i Oppland Arbeiderblad fra 1989-1994 og som bidragsyter og i 2006 redaktør for Norsk Sjakkblad.

 

Bibliografi [rediger]

 

Me blogges :-)

No comments:

Post a Comment

Lectinect

Krimklubben

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

You like