Friday, March 29, 2013

Nødrop fra Ninive – Anthony Corbett

Hmmm, kan ikke huske aa ha lest noe av han foer

"Nødrop fra Ninive" av Anthony Corbett

Etteretningsvesemet over hele Midt-Oesten skakes opp over noen forunderlige radiosignaler paa en hittil ukjent frekvens. Signalene tilhoerer antagelig et avansert vaapensystem - og det kan bare ha et formaal: oedeleggelse av Midt-Oestens energikilder.

Peilinger viser at det er den gamle, irakske oldtidsbyen Ninive som har vaert utdoedd i 2500 aar, som er kommet til liv igjen paa denne eiendommelige maaten.
Mest paafallende er det det nettopp er satt i gang store arkeologiske utgravninger i Ninive.

Men hvorfor bevoktes stedet av tungt bevaepnede sovjetiske soldater?
Israelerne vet at det foerst og fremst er deres nasjon som er truet. Syv haand-plukkede kommandosoldater plukkes ut. Med et minimum av sjanse til aa kunne vende tilbake, tar de seg inn i Irak for aa finne ut hva som skjer i den strengt bevoktede oldtidsbyen.

Men de vet ikke at blant dem finnes en forraeder............

 

Min mening:

Tjaaa, historien og ideen var bra nok, men skrivingen fengslet meg liksom ikke. Dermed blir det kun en 3 paa terningen.

Terningkast

Andre boeker av Corbett, som faktisk er en norsk forfatter

"Oppdrag Riga" av Anthony Corbett"Kavkaz" av Anthony Corbett"Synergon - en rystende avsløring av internasjonal industrispionsje i legemiddelbransjen" av Anthony Corbett"Ux-Nemo" av Anthony Corbett

"Tundra - flukten fra Tallinn. Sovjets svar på USA's stjernekrigprogram" av Anthony Corbett"Ved helvetes porter" av Anthony Corbett"Dødens agenter - rustningsindustriens farlige spill i Midt-Østen" av Anthony CorbettHammurabi

Anthony Corbett er et pseudonym, forfatteren heter Karl Borgin og har gitt ogsaa noen boeker under sitt eget navn

Gudenes vrede - 2008 - (9788292395509)"Ringer i tre - et blikk inn i treets magiske verden" av Karl BorginFront CoverTapte milliarder

KARL BORGIN var både en internasjonalt kjent vitenskapsmann og en etablert forfatter av spenningsbøker (under navnet Anthony Corbett). I Gudenes Vrede kombinerer han sine kunnskaper fra naturvitenskap og arkeologi med sin lange erfaring fra å skrive fortettede spenningsbøker om den høyteknologiske verden vi lever i. Hans interesse for katastrofale klimaforandringer stammer fra da han var professor i Tessaloniki samtidig som han var tilknyttet The American Institute of Nautical Archaeology. Han deltok i omfattende arkeologiske utgravninger; trematerialer fra det gamle Mesopotamia, føniske koppergruver på Kypros, Teti-pyramiden i Egypt, romerske skipsvrak utenfor Tyrkias kyst og gravfunn fra den keltiske perioden i Norge. Da han deltok i utgravinger i ruinbyen Ninive (dagens Irak), ble han overbevist om at klimaet endret seg så drastisk for mange tusen år siden at hele sivilisasjoner gikk til grunne. GUDENES VREDE forteller oss at forfatteren var overbevist om at vi er på vei mot en ny katastrofe. Han lar i boken Værgudene spille en sentral rolle i kampen mellom internasjonal stor?nans, som står for rovdriften av Jordens ressurser, og tafatte politikere som arrangerer konferanser over hele verden uten at det blir noen resultater av betydning. I Borgins roman er vi noen år fram i tiden; Europa får et subtropisk klima, i Afrika sprer tørken seg og millioner av mennesker er på ?ukt til Europa, i Amerika fortsetter orkaner og tørke, i Asia drukner millioner under voldsomme ?odbølger. Miljøbevegelsene blir militante, grønne terrorister sprenger oljeinstallasjoner i luften, politikerne holder klimakonferanser... Værgudene gir menneskene en siste lærepenge og advarer mot hva som kan skje hvis vi ikke respekterer naturen og stopper rovdriften på verdens naturlige ressurser. Karl Borgin døde i Cape Town 14. januar 2005, 84 år gammel. Manus til denne realistiske romanen ble skrevet på slutten av 1980-tallet. Får Borgin mer rett enn han hadde ønsket?

Forfatteren har latt værgudene spille en stor rolle i denne romanen, som foregår noen år inn i fremtiden. Europa har fått et subtropisk klima, i Afrika og Amerika er det tørke og i Asia er det oversvømmelser. Brått synker temperaturen, og de som advarte om en ny istid, viste seg å ha rett.

Jeg kommer nok til aa lese flere av ham, men Borgin er doed, saa flere boeker kommer det nok ikke ut.

Det holder for i dag, me bloggest :-)

No comments:

Post a Comment

Lectinect

Krimklubben

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

You like