Sunday, March 10, 2013

Brukte e-boeker

Når du kjøper en digital bok fra Amazon eller Apple, er du faktisk ikke teknisk eier av den. Du har bare lisensiert den elektroniske versjonen på ubestemt tid, og det har vært mange tilfeller der brukerne faar hele biblioteker slettet.

used-ebooks

Spørsmålet om eBok eierskap har vært et heit potet, fordi når du kjøper den fysiske boken, er den din. Du kan selge den til en brukt bokhandel eller låne den ut til venner. Sist måned innleverte Amazon en patent soeknad som hadde noe å gjøre med å etablere et ny digital system som ville tillate videresalg av innhold du har kjøpt fra dem.

I de siste 48 timer, har Apple også lagt inn en patent for å selge brukt digitalt innhold, og legger dermed troverdighet til ryktene om at begge selskapene vil  avduke en ny måte å kjøpe og selge brukte bøker.


En av de største bekymringene, spill, musikk og Forlagsverksemd har med digitalt innhold er overføring av eierskap mens den opprinnelige eieren fortsatt ha tilgang til sin kopi. Amazon og Apple har begge forseggjorte systemer som leverer innhold til spesifikke bruker kontoer.

Når du kjøper en Kindle bok, blir den overført til din hovedkonto og du er i stand til å lese den på hvilken som helst e-reader, nettbrett eller app på en smarttelefon. Det samme skjer når du kjøper en bok fra iBooks, det er lett aa spore at du kjøpte boken. Disse nye patenter kan tillate for fjerning av betalte bøker fra kontoen din når eierskap er overført.

Du kan lese den fulle artikkelen paa engelsk her - Used E-books Good E-reader

Me bloggest :-)

No comments:

Post a Comment

Lectinect

Krimklubben

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

You like