Monday, September 26, 2011

Nebbo

Da jeg var yngre var en av de mest populære fiskeplassene for oss i kameratgjengen et svaberg vi gutta bare kalte for Seiberget.  Her farta vi både sent og tidlig.  Sykla ut til Bogsnes, og gikk en 20 minutts tid ut til plassen som egentlig heter Nebbo og satt og fiska.  Her var det dypt helt fra land, og vi fikk både Sei og Torsk i bra mengder.


I dag ligger det et fiske oppdrettsanlegg like utenfor der.  Så det er ingen plass å fiske lenger.  Men, kanskje det er like greitt, det var ganske ulendt og 20 minutt å gå.  Så etter hvert som man blir eldre (og latere) begynner man å se etter enklere plasser.

Vi fiska også mye ute med fyret ( Hågarnsnes), men her er veien no sperra og fyret er gjerda av.  Så no er det som oftest at vi tar bilen og kjører til en plass som er lett tilgjengelig.  Sunde Ferjekai, Utåker ved sida av ferjekaia, Raudstein, ute ved Amcar klubben og Børnes i Uskedal, hvis vi ikke tar båten.

Ellers hadde jeg min daglige ferje tur til Stord, et par bilder fra Ranavik.  (Så mye brisling som sto i sjøen like utenfor ferjekaia)


 Blåste godt utpå i dag også, også et par bilder fra Skjærsholmane


Værmeldinga blei sjekka men dårlig med vær for fisketur i dag, så det ble middag hos mor i steden, og så hjem for å se Brann kamp.  Stor skuffelse, strømmen gikk, og når strømmen kom tilbake var kampen ferdig, Brann tapte, og Carl Erik Torp hadde fått hjertestans.  Huff Huff

Vel, vi får se hva dagen bringer.  Først en tur til Stord og så får vi se hva klokka blir :-)

Kommentarer og tips til andre fiskeplasser langs land mottas med takk :-)



No comments:

Post a Comment

Lectinect

Krimklubben

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

You like