Thursday, September 15, 2011

Figueira De Foz - Portugal

For noen maaneder siden var jeg i Portugal paa jobb, og naar vi skulle hjem skiftet vi med Supply baat ute paa feltet og dro deretter inn mot den portugisiske kysten.  Vi visste det var mye yrkesfiskere der, det hadde vi smertelig faatt erfare ved at det seismiske utstyret vaart snagged borti fiskeutstyr hele tiden, og oedela for flere hundre tusen dollar, enda myndighetene hadde gitt beskjed om at alt fiske utstyr maatte fjernes mens vi var der.

Vi kom inn mot den lille byen (Som er ogsaa kjent for aa vaere en av surfe hovedstadene i Europa) i 4 tiden om ettermiddagen.  Og overalt, paa hver eneste lille utstikker, knaus, brygge sto det folk aa fisket.  Saa ut som mesteparten her brukte 12-15 fots stenger med haspel sneller.  Hva de brukte i enden av snoeret har jeg ikke peiling paa.


En og annen baat laa ogsaa ute og fisket, men det var langt mellom de.  Saann som det ser ut rundt den lille lykta paa bilder var det omtrent i hele byen.


Jeg har enda ikke faatt anledning til aa proeve fiskelykken i et annet land  (Vel, utenom Sverige for mange aar siden i Vaenern, og litt i et put og release anlegg i Danmark.  Saa det er noe jeg har tenkt aa proeve senere i aar.

No comments:

Post a Comment

Lectinect

Krimklubben

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

You like