Tuesday, July 14, 2015

Torsk liker ikke oppdrettslaks

Er det dette som er grunnen til at det er mindre torsk i fjordene naa enn tidligere ?

Du trodde kanskje at fisk er fisk, og at de ikke har noen problemer med å omgås hverandre? I så fall tok du feil. Resultater tyder på at torsken skyr unna fjorder med lakseoppdrett.

Henning Røed

frilanser for forskning.no

 

Både forsøk i kar og intervjuer med fiskere tyder på at gytetorsk unnviker fjordområder med lakseoppdrett - resultatene er imidlertid ikke entydige.

Torsken unngår laksevann

Forskerne hentet inn vill torsk fra områder uten oppdrett og lot den gå i et karsystem med tre kar. Det ble tilsatt små mengder vann fra kar som det gikk oppdrettslaks i til det midterste karet. Erfaringen så langt er at mesteparten av torsken unnviker dette vannet.

Vannet fra lakseoppdrett er rent vann fra midten av vannsøylen og både umoden torsk på en - to kilo og gytetorsk har den samme reaksjonen på laksevannet.

Resultatene er ikke endelig bearbeidet, men alt tyder på at det er noe i vannet som gjør at torsken unnviker det, men det er for tidlig å si om dette er hormoner eller andre stoffer.

 

les mer her:

http://forskning.no/hav-og-fiske-fisk-oppdrett-naturressursforvaltning-miljoovervakning-okologi-stub/2008/02/torsk-liker

http://infonom.webnode.com/news/torsken-holder-seg-unna-fjorder-med-oppdrettsanlegg/

 

Vi blogges

No comments:

Post a Comment

Lectinect

Krimklubben

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

You like