Friday, July 17, 2015

Kval i fjordene

Jeg husker tidlig paa 90 tallet var mor og jeg en tur over til Newcastle med Englandsbaaten og vi saa da hval paa turen over.  Dette fortalte vi til en niese av oss som akkurat var begynt paa skolen, laererinnen sa da at det fantes ikke hval i Nordsjoeen.  Hun ble lei seg siden hun hadde hoert det av onkel og bestemor. Jeg ble litt smaaforbanna over at en laerer ikke visste bedre.

Men naa dukker det opp oftere og oftere og ofte langt inn fjordene.  Tidligere i aar var det sett spekkhuggere langt inn i Hardangerfjorden, og i Bergens Tidende i gaar sto det om en familie paa tur med seilbaat som hadde moett en hel flokk med grindval i Boemlafjorden.  Se artikkelen nedenfor med video og det heile

 

http://www.bt.no/nyheter/lokalt/--Den-reiste-seg-opp-og-sa-pa-oss-3399091.html

 

Svein Roger Selle og konen Tone er på vei fra Bergen til Göteborg med båten «Seven», men årets opplevelse fikk de allerede i havnebassenget utenfor Moster søndag kveld.

- Vi kvapp. Det var tåke og regn og plutselig var det sikkert hundre grindhval der. De boltret seg på et område på to fotballbaner, sier kaptein Selle som har lært seg å seile på YouTube.

Der har reklamemannen også postet en video som viser hvalene i aksjon i Bømlafjorden.

 

Vi blogges

 

whale with a fairy animated gif

No comments:

Post a Comment

Lectinect

Krimklubben

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

You like