Friday, July 10, 2015

Thai delikatesse – Crepes med sjokolade,bananer og mye annet godt

Hvis du har vaert i Thailand har du kanskje proevd dette, en tynn sproe pannekake med bananer, sjokolade (Nutella eller annen), stroessel, jordbaer eller annet snacks i.  Mor smakte til og med paa en og synst det var godt.  Vi skal proeve oss paa dette hjemme ogsaa.  Det staar her i oppskriften at man kan bruke en stekepanne (28cm), men hvorfor ikke proeve en liten steketakke.  Her er i alle fall oppskriften

Proev den, barna kommer til aa elske det

Serves 6
Ingredients:
1 cup of All Purpose Flour  (ca 125 gram)
1 Tbsp Granulated Sugar
¼ tsp Salt
2 Eggs
2 Tbsp Melted Butter
1 cup Whole Milk    (ca 2.5 dl)

1 boks nutella eller annet sjokoladepaalegg, gjerne fra sprut flaske, liker du ikke sjokolade, proev med jordbaersyltetoy eller bringebaer syltetoey fra sprutflaske, miks og kos deg som du vil
Skjaer bananer, eller jordbaer eller noe annet soett og godt, og legg dette inne i ogsaa, men pass paa hva du mixer.  Det er som sagt ogsaa veldig populaert med stroessel og lignende inne i crepe'n


Sikt melet med salt i en bolle . Lag en fordypning i midten og tilsett egg og eggeplomme . Hell i melken , sakte under omrøring og , når halvparten er lagt til, rør inn smeltet smør og vanilje. Pisk godt til en jevn røre . Tilsett resten av melken , deksel og la stå ved romtemperatur i minst 20 minutter før bruk . Røren bør være konsistensen av lys krem.

Varm en godt smurt 28 cm stekepanne. Legg 1/4 kopp roere. vend pannen  side til side til røren dekker bunnen. Stek til bunnen er gyllen brun , snu og flyttes til en plate. Gjenta med resten av røren . Spre et tynt lag med sjokolade hasselnøtt på crepe og plasser  banan skiver nedover sentrum . Rull eller fold crepe.

Like før servering topp med pisket krem, hvis oensket




NYYYYT, vi blogges

No comments:

Post a Comment

Lectinect

Krimklubben

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

You like