Monday, July 13, 2015

Ny lakseroemming

Ja det ser slik ut, et stadig tilbakevendende problem.  Naar skal denne dritten flyttes paa land, eller i lukkede maerder !  Saa vi kan bli kvitt baade avfalls problemer og roemming ?

image

Stor oppdrettslaks på mellom seks og åtte kilo er blitt fanget en rekke steder fra Hardangerfjorden og sørover til Etne de siste dagene.

– Fangstene og observasjonene korresponderer ikke med noen kjent rømming den senere tid. I forbindelse med Nina-stormen i vinter fikk vi meldinger om fangst av fisk på rundt seks kilo. Mye tyder likevel på at det som nå fangstes og observeres ikke kan settes i sammenheng med denne tidligere ukjente rømmingen, sier seniorrådgiver Hans Haddal i Fiskeridirektoratet.

På vei opp elven

– Vi venter nå på tilbakemelding fra oppdrettere i området med fisk med den aktuelle størrelsen om det er skader i anleggene som kan forklare rømmingen. Utfordringen er begrenset dykkerkapasitet, sier han.

De siste dagene er 15 oppdrettslaks av den samme størrelsen fanget i laksefellen i Etne. Tilsammen er det fanget rundt 50 laks som kan stamme fra samme kilde.

– Alt tyder på at dette er fisk som har rømt nylig. Og det vi frykter er at denne rømte laksen blir kjønnsmoden og trekker opp i elvene utover sommeren og høsten og gyter sammen med villaksen. Det er nå er sesong for innsig av villaks og bestandene av både villaks og sjøørret i området er sårbare, sier Hans Haddal.

 

Vi blogges

No comments:

Post a Comment

Lectinect

Krimklubben

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

You like