Tuesday, March 18, 2014

Malstroemmen – Frode Granhus

Norsk krim i toppklasse, tenk Camilla Laeckberg, legg til en dose ekstra med uhygge og spenning, og du faar Frode Granhus, han skal det leses flere av.

Landegode utenfor Bodø: Et uhyggelig skrik tiltrekker seg oppmerksomheten til to unggutter som leker på svabergene. I vannkanten finner de en mann - lenket fast med hendene i det iskalde vannet. Ved kysten av Bergland, om lag 30 mil nord for Bodø, flyter en porselensdukke i land. Det gamle ekteparet som finner den, synes den varsler ufred, men for den nyinnflyttede lensmannsbetjenten Niklas Hultin, fortoner dukkefunnet seg som barnemat etter jobben i hovedstaden. Etter hvert sprer imidlertid uhyggen seg, og en dag blir en kvinne funnet bevisstløs i strandkanten, ikledd omtrent samme kjole som dukken ... Flere tragiske historier flettes elegant sammen i denne intenst spennende kriminalromanen

Min mening:  Knallgod bok, minner litt om Camilla Laeckberg, men litt moerkere og mer uhyggelig. Dette var topp underholdning, ble lite soevn paa frivakta ombord i gaar, da jeg bare maatte lese den ferdig. Det blir en sekser paa terningen hos meg.

Terningkast:

 

 

Frode Granhus (født 1965) er en norsk forfatter.

Frode Granhus debuterte i 2003 med kriminalromanen Hevneren. Granhus jobber som rådgiver i NAV og bor på Leknes i Lofoten.

 

Nominert til Rivertonpris 2013

Frode Granhus var en av frem nominerte til Rivertonprisen 2013 ("Den gyldne revolver" - utdeles til årets beste kriminallitterære arbeid) for romanen Stormen - som kom ut i 2012.

 

Bibliografi

  • Hevneren – kriminalroman (2003)
  • Be en bønn for Sikas – kriminalroman (2006)
  • Malstrømmen – kriminalroman (2010)
  • Stormen – kriminalroman (2012)
  • Djevelanger - Kriminalroman

 

    Har mye godt aa se frem til her ja :-)

    man reading a book turning pages and looking back and forth

     

    Me blogges

    No comments:

    Post a Comment

    Lectinect

    Krimklubben

    LinkWithin

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

    You like