Sunday, March 9, 2014

Det som er mitt – Anne Holt

Hun er jo mest kjent for boekene sine om lespa fra Oslo politiet, men her introduserer hun et nytt spennende bekjentskap

"Det som er mitt - spenningsroman" av Anne Holt

Emilie, ni år, blir borte på vei hjem fra skolen. Seks dager senere blir lille Kim kidnappet. Han kommer raskt til rette. Død, med en beskjed festet til liket: Der fikk du som fortjent. Inger Johanne Vik, forsker og småbarnsmor, er like rystet over kidnappingene som resten av Norge. Når førstebetjent i Kripos Yngvar Stubø trygler henne om hjelp til å løse saken, nekter hun. Selv om hun har en fortid i FBI, og både er jurist og psykolog. Inger Johanne er opptatt med sitt. Hun leter etter sannheten i en barnedrapssak fra 1956 , der en gjerningsmann ble tatt, dømt og siden løslatt før tiden, under merkelige omstendigheter. Saken krever hennes fulle oppmerksomhet. Men så forsvinner enda et barn på 20-bussen i Oslo. Med sine kunnskaper om forbryterens psykologi kan ikke Inger Johanne sitte på gjerdet lenger. Gjennom skjebne og tilfeldigheter tvinner de to sakene seg inn i hverandre, og fremkaller et nytt og overraskende bilde. Dette er den første romanen om Vik og Stubø.

Min mening:  Topp bok fra Anne Holt, atter en gang.  En av Norge’s beste krimfofattere introduserer her et nytt par som skal loese en makaber kriminalsak.  Boka var meget bra den, og jeg leser gjerne flere om Vik og Stuboe.  En 6 paa terningen for Anne Holt denne gang

Terningkast

 

Anne Holt (født 16. november 1958 i Larvik) er en norsk forfatter, advokat og tidligere politiker for Arbeiderpartiet (Ap).

Holt var justisminister i Thorbjørn Jaglands regjering fra 25. november 1996 til 4. februar 1997, da hun gikk av etter lange sykefravær. Hun ble erstattet av Gerd Liv Valla, og senere samme år ga hun ut romanen Mea Culpa.

Hun er utdannet cand. jur. ved Universitetet i Bergen i 1986. Holt var ansatt som programsekretær i NRK 1984–1988 og 1990–1991, og jobbet bl.a. som programleder i Dagsrevyen. I perioden 1988–1990 var hun politifullmektig ved Oslo politikammer.

Holt debuterte som forfatter i 1993. Hun var president i Rivertonklubben 200103. To av bøkene hennes er filmatisert, Blind gudinne og Salige er de som tørster, begge i 1997. Regissør for begge filmene var Carl Jørgen Kiønig. Bøkene Død joker ogUten ekko er dramatisert som hørespill for NRK Radioteatret, i henholdsvis 2003 og 2005.

Holt er særlig kjent for sine realistiske politiromaner om den lesbiske politibetjenten Hanne Wilhelmsen. Hun regnes som en av de viktigste forfatterne av feministisk kriminallitteratur i Norge og er en av Norges mestselgende krimforfattere.

Hun er oppvokst på Nanset, Lillestrøm og i Tromsø, og er datter av fysikeren Olav Holt, tidligere rektor ved Universitetet i Tromsø. I 2000 inngikk Holt registrert partnerskap med forleggeren Tine Kjær.

 

Bibliografi

Priser[rediger | rediger kilde]

Me bloggast

man reading a book turning pages and looking back and forth

No comments:

Post a Comment

Lectinect

Krimklubben

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

You like