Sunday, January 13, 2013

Lille tambur – Kjell Ola Dahl

Norsk krim paa nattbordet, og en som anbefales.

Journalisten Lise Fagernes oppdager liket av en kvinne idet hun skal parkere i et parkeringshus. Den avdøde heter Kristine Ramm og mobiltelefonen viser at den siste hun ringte til var Stuart Takeyo, en kenyansk stipendiat som er meldt savnet av sine norske venner. Førstebetjent Gunnarstranda settes på saken og Lise Fagernes klarer ikke la være å engasjere seg. Dette er den fjerde romanen om politietterforskerne Gunnarstranda og Frølich

Min mening:

Meget bra norsk krim, med forgreninger til baade Afrika, og norsk utviklingshjelp.  Gunnarstranda er en folkelig politimann med baade roeyk og drikke som laster.  Jeg likte boka og den gikk unna paa et par kvelder, og siden den er norsk og den er bra saa fortjener den jaggue en 5 paa terningen. Jeg vil absolutt lese mer av Dahl.

 

terningkast:

image

Mer om Dahl fra wikipedia.no

Kjell Ola Dahl (født 4. februar 1958Gjøvik) er en norsk forfatter. Dahl er cand. mag. med fagene psykologi, juss og bedriftsøkonomi.

Dahl vokste opp sammen med to søstre. Familien bodde først på Gjøvik, siden i Kristiansand, Oslo og Bærum. Begge foreldrene var yrkesaktive. Dahls far var journalist og senere informasjonsarbeider i næringslivet. Dahls mor arbeidet i kontorsektoren. Etter Examen artiumEikeli videregående skole i 1977, flyttet Dahl hjemmefra for å studere psykologi på Universitetet i Oslo. To år senere sluttet han med studiene for å reise i USA og Mellom-Amerika. Siden levde han av varierte yrker innimellom videre studier.

Dahl arbeidet som lærer og rådgiver på Askim videregående skole da han debuterte litterært i 1993 med kriminalromanen Dødens investeringer. Dette var første bok i serien om politietterforskerne Gunnarstranda og Frølich. Denne serien er oversatt til flere språk. I enkelte land (f.eks. Storbritannia, USA, Canada og Spania) brukes forfatternavnet K.O. Dahl. Dahls romaner Lindeman & Sachs og Lindemans tivoli er en familiekrønike fra nær fortid om norsk næringsliv og finanshistorie. Dahls bokSiste skygge av tvil er dramatisert for NRK radio.

Dahl har samarbeidet med filmregissøren Hisham Zaman. Samarbeidet har resultert i to spillefilmer, Vinterland og Før snøen faller.

Dahl er gift og har tre barn. Dahl bor på slektsgården Torgunrud i bygda Feiring i Eidsvoll kommune, etter å ha bodd mange år i Askim i Østfold.

Romaner og fortellinger
[rediger]Bidrag i antologier
[rediger]Sakprosa

Litt om Dahl’s siste roman her, og krim generelt

Me bloggest :-)

No comments:

Post a Comment

Lectinect

Krimklubben

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

You like