Saturday, April 7, 2012

Tom Kristensen - Profitøren

En topp bok, foerst litt om boken
Profitoeren En formiddag blir stipendiat Stine Lindh vitne til en dramatisk gisselaksjon i Langholm Rederi i Tønsberg. En desperat krigsseiler tar de ansatte som gisler og truer skipsrederen med dynamitt for å få ham til å fortelle om det som skjedde under 2. verdenskrig. Like etter kommer en av Stine Lindhs studenter over noen kodede dokumenter etter en telegrafist som døde i et torpedoangrep i 1941. Rederiets hemmelighet fra 2. verdenskrig står igjen i fare for å bli avslørt. For tjue år siden ble en direktør drept for det han visste. Nå må det igjen aksjoneres; spor ødelegges og vitner bringes til taushet. Stine Lindhs doktoravhandling om norske krigsprofitører trekker henne inn i et kappløp der alle midler tas i bruk.



Min mening:
En knallbok.  Starter med den overbevisende gisselaksjonen.  Deretter moeter vi Stine og faar etter hvert bakgrunnshistorien fra New York og Nortraship flaaten flettet inn i handlingen.  Vi moeter Breiflabben og Gnisten under krigen, mens historien i naatiden fortsetter med statig oekende spenning.  Stine fortsetter aa noeste opp mysteriet. Spenning hele veien og en meget god slutt gjoer denne boken til en favoritt.  Jeg har lest “En Kule”, som var Kristensens deby, det var ogsaa en meget bra bok og gleder meg til aa lese flere av ham.  Faktisk allerede i gang med Dragen :-)  Boken trilles til en klar 6 paa terningen.
terning6
Fra Wikipedia.no

Tom Kristensen (1955)

Portal: Litteratur

Tom Kristensen (født 29. mai 1955Tjøme) er en norsk forfatter og finansrådgiver. Han er utdannet siviløkonom og ingeniør, og har arbeidet innen bank, industri og finans. Da Kristensen debuterte som forfatter med kriminalromanen En kule i 2001 var han administrerende direktør i finansieringsselskapet Export Finance Services.
Kristensen har siden skrevet flere kriminalromaner fra finansmiljø. Flere av bøkene er oversatt til dansk, nederlandsk og tysk.
Den 20. mars 2007 mottok han Rivertonprisen for boken Dødsriket.

 

Bibliografi [rediger]

  • En kule – kriminalroman (2001)
  • Hvitvasking – kriminalroman (2002)
  • Freshwater – kriminalroman (2003)
  • Profitøren – kriminalroman (2005)
  • Dødsriket – kriminalroman (2006)
  • Dragen – kriminalroman (2008)
  • Dypet – kriminalroman (2010)

Priser [rediger]

Eksterne lenker [rediger]

Det var dagens bokomtale, vi blogges :-)

No comments:

Post a Comment

Lectinect

Krimklubben

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

You like