Wednesday, April 4, 2012

Arild Rypdal – Dødens konsulent

Det begynner etter hvert aa bli mange Norske gode spenningsforfattere, men en som kom en del tidligere var Arild Rypdal, jeg har bare lest en av han foer, saa naa prover jeg en til.
Konsulent
Dette er Rypdals tiende internasjonale thriller. Nyttårsaften 2000 nærmer seg, og i Panama gjøres det klart for et skifte av kontrollen over Panamakanalen. Kanalen skal endelig bli styrt av det landet den går gjennom. Med base i nabolandet Colombia prøver kokainkartellet Cali å infiltrere den nye administrasjonen. Men i kulissene lurer flere aktører fra internasjonal forbrytervirksomhet. En italiensk organisasjonskonsulent er blitt hyret inn av ukjente oppdragsgivere og forsvinner i Mellom-Amerika. Hans unge kone blir en uskyldig brikke i dette brutale spillet, og hun bestemmer hun seg for å reise til Panama og lete etter ham. Samtidig blir bevegelsene til russiske terrortropper fulgt av agentene fra MI-6. Det globale nettet snører seg sammen
 
 
 
Min vurdering
En ganske saa brukbar norsk thriller med internasjonalt tilsnitt.  Calicartellet proever aa overta Panamakanalen.  En konsulent blir leid inn for aa gjoere jobben.  Deretter utvikler historien seg.  Rypdal skriver bra, om enn noe gammelmodig naar han beskriver sex og voldtekts scener.  Men for all del, boken er meget bra.  Dette var den andre boken jeg leste av ham, og faar jeg tak i de andre maa nok ogsaa disse leses.  Litt synt at det ikke ble flere boeker fra hans side.  Men arven er jo tatt meget bra opp etterpaa, blant annet av Eirik Wekre som jeg anbefaler sterkt.  Jeg gir den en god 4, meget tett til at det ble en 5 paar Rypdal denne gangen.
terning4    
Litt mer om Rypdal fra Wikipedia.no,
Arild Rypdal (født 23. september 1934 i Ålesund) er en norsk forfatter, tidligere lufthavnsjef ved Ålesund lufthavn, Vigra. Rypdal er utdannet flyger og ingeniør. Han debuterte som forfatter i 1991 med spenningsromanen Hexagon.
Rypdals romanhelter arbeider for britiske MI6. Inspirasjonen skal han ha fått som ung gutt under andre verdenskrig. Familien måtte flykte til Storbritannia i 1941, og Rypdals far arbeidet resten av krigen for Secret Intelligence Service – senere kjent som MI6.
 

Bibliografi [rediger]

  • Hexagon – Spenningsroman (1991)
  • Orakel – Spenningsroman (1992)
  • Grønn desember – Spenningsroman(1993)
  • Kodene i Metrograd – Spenningsroman (1994)
  • Djevelens stoff – Spenningsroman (1995)
  • Drakon – Spenningsroman (1996)
  • Guds brødre – Spenningsroman (1997)
  • Himmelens villmenn – Spenningsroman (1998)
  • Intermesso i Praha – Spenningsroman (1999)
  • Dødens konsulent – Spenningsroman (2000)
  • Triangelets herre – Spenningsroman (2001)

Priser [rediger]

Det var Rypdal, vi blogges,
Gi gjerne innleggene karakter, klikk paa stjernene nedenfor for aa gi din karakter til innlegget.  Klikker du paa i faar du informasjon om de mest populaere innleggene i bloggen.

No comments:

Post a Comment

Lectinect

Krimklubben

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

You like