Tuesday, April 10, 2012

Tom Kristensen - Dragen


Enda en bra thriller av Tom Kristensen, foerst litt om boken
Dragen - Tom KristensenEtter fire år i Ullersmo fengsel er Joachim Jacklin endelig fri. Men de venter på ham der ute. De vil følge med på alt han foretar seg. Men Joachim vet nøyaktig hva han skal gjøre i dagene som kommer. Samtidig rømmer Dalila Taha fra Khartoum til Oslo. Hun har i lang tid arbeidet for Arve Magne Fehren - lederen av World Aid for the People of Sudan - og sitter på sensitiv informasjon om bistandskorrupsjon og opplysninger om at en sudansk krigsforbryter bor i Oslo under falsk identitet. Alarmen går i kontorene til utviklingsminister Christer Holtedahl. Hans tanker kretser rundt én eneste ting: At Operasjon Drage aldri noensinne må bli avslørt. Men en gutt på femten år og en metallkoffert skal komme til å endre alt




Min vurdering:
Nok en bra thriller fra Kristensen.  Joachim slepper ut fra Ullersmo.  Har holdt tett om hva som virkelig skjedde i Sudan.  Dalila flettes inn i handlingen ganske tidlig og historien fortsetter aa rulle med oppnoestingen av Arve Magne Fehren.  Ungguttene som finner kofferten med minnebrikker og papirer beskrives godt.  Historien er spennende og slutten bra.  Men den kommer ikke helt opp i toppen.  Men god underholdning og spenning borger Kristensen seg nok en gang for.  Jeg lander med terningen paa hoeykant denne gangen, og den vippet til slutt paa en 5.
terning5
Tom Kristensen ->
siviløkonom og ingeniør. Debuterte med En kule (2002), en thriller fra norsk aksje- og finansmiljø, som han fikk strålende kritikker for. Likeså ble kriminalromanen Hvitvasking (2002) godt mottatt. Her er bokens sentrale temaer RASISME, TERROR og hvitvasking. Freshwater (2003),Profitøren (2005), Dødsriket (2006, RIVERTONPRISEN) og Dragen (2008) utnytter nye områder der KORRUPSJON og bedrag fører til farefulle situasjoner og høy spenning. Dypet (2010) er en spenningsroman fra olje- og dykkermiljøet i Nordsjøen.
Jeg har et par Kristensen boeker til paa Lesebrettet og de kommer jeg til aa hive meg paa ganske saa snart ja :-)
Og denne har jeg lyst til aa lese snart
Vi blogges

No comments:

Post a Comment

Lectinect

Krimklubben

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

You like