Sunday, February 12, 2012

Tropisk storm

Husker du for en tid tilbake at jeg hadde et innlegg om Hurricanes og tropiske stormer.  Der ble det blant annet nevnt at Hurricane sesongen i Mexico gulfen strekker seg fra omtrent Juni/Juli til November.

I aar skjedde det noe helt eksepsjonelt.  For noen daget siden satt meteorologen Jeff Masters og studerte satelitt bildene og oppdaget noe helt spesielt.  En tropisk storm under utvilkling mellom Mexico og Cuba.  Det beveget seg senere over Florida og ga et ganske kraftig nedboersomraade med tilhoerende vind.

image

 

Temperaturen i havet var 26.5, og dette er bare saavidt nok til at en storm kan danne seg, og vokse seg stoerre.  Senteret fikk navnet Invest90L.

Det har kun en gang i historien skjedd noe lignende, helt tilbake i 1952.  Denne fikk aldri noe navn da meteorologene paa den tid nektet aa akseptere at det kunne danne seg en tropisk storm paa denne tiden.  Stormen ble senere kalt “Groundhog Day” paa folkemunne, fordi folketroen vil ha det til at murmeldyret vaakner av dvalen paa denne tiden.

image

Heldigvis kjente vi lite til det naar det passerte oss i helgen, litt ruskevaer med kuling, men det var alt.

Vi blogges :-)

No comments:

Post a Comment

Lectinect

Krimklubben

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

You like