Saturday, February 11, 2012

Enda flere uhyrer - Island

For noen uker siden hadde jeg en artikkel om Nessie, Selma og til og med Sotra ormen.  Her kommer en til, du har kanskje lagt merge til at det har vaert en del avis artikler om  Lagarfljotsormurinn, som er Islands versjon av monsteret i innsjoeen.

Opptaket er gjort i elven Jökulsá som renner ut i den beryktede elven Lagarfljót.  Ifølge islandsk folklore er det her den fryktinngytende Lagarfljótsormen holder til - Islands svar på Loch Ness-uhyret. Lagarfljótsormen har levd i islandsk folklore helt siden 1345, og nå har amatøropptaket gitt nytt liv til sagnet:

Legenden om Lagarfljótsormen starter med at noen ønsket å forstørre en gullring ved å tre den på en liten orm. Men da eieren skulle sjekke om ringen hadde vokst, var det ormen som hadde blitt enorm. Saa kastet eieren både ringen og ormen i Lagarfljót elven - hvor den ifølge sagnet fortsatte å vokse.

Her er videoen som har gaatt som en farsott de siste ukene

 

 

No er det snart hjemreise, 3 and wakeup, og forhaapentligvis bedre vaer i vente saa det gaar an aa faa seg en fisketur igjen, vi blogges Secret telling

No comments:

Post a Comment

Lectinect

Krimklubben

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

You like