Friday, February 3, 2012

Monkey Business

Kan vel ikke kalles annet naar til og med apekatter drar paa fisketur.  Blir konkurranse om fiskeplassene her da tenker jeg.  Var jo fin stoerrelse paa den han har faatt ogsaa ?

Orangutanger på et rehabiliteringssenter på Borneo viser teft for fiske. Noen forskere mener at utviklingen av menneskehjernen avhang av fettsyrer fra fisk og skalldyr og ikke kost basert på kjøtt. Forsker Anne Russon støtter teorien: ”Det viser at de tidligste menneskeapene kan ha funnet ut hvordan man fisker med redskaper.”

 

Fra National Geograhic Norge sakser vi foelgende artikkel og bildet over er hentet fra samme sted.

Orangutanger er uten tvil svært kloke. De kan sage trær, åpne låste dører og drikke av kopp.

Men de brunoransje apene tilbringer det meste av tiden i trær der de spiser frukt og insekter. Så den canadiske forskeren Anne Russon, som studerer menneskeapers intelligens, ble overrasket da hun observerte at flere orangutanger som tidligere var tatt til fange, hadde begynt å fiske.

Disse initiativrike apene – 6 av omkring 30 orangutanger, som er i ferd med å bli satt ut i naturen igjen på en øy i en elv på Borneo – bruker pinner til å fange langsomme fisker med håndkraft eller de stjeler ganske enkelt fiskesnører satt ut av mennesker.

De fleste finner ut, etter nøye undersøkelser, at fangsten er mat.

Artig historie, vi blogges

No comments:

Post a Comment

Lectinect

Krimklubben

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

You like