Friday, February 10, 2012

Blaaskjell nam nam

Vi har hatt blaaskjell oppskrifter tidligere, men blaaskjell er alltid godt, og her kommer vi med en til :-)

Blåskjell med hvitvin og estragon

Blåskjell med hvitvin og estragon

Til 2 porsjoner:

400 g blåskjell, vaskede
2
stk sjalottløk
1
dl hvitvin
1 dl kremfløte
4 dl estragon, frisk
2 ss smør
0 salt og pepper

Fremgangsmåte:

På grillen: Legg to store flak med aluminium på hverandre. Legg på blåskjell, finhakket løk og estragon. Snurp sammen, men la det bli en liten åpning i toppen. Ha i hvitvin, smør og fløte og lukk helt. Legg på grillristen i ca 5 minutter. Når skjellene har åpnet seg er maten ferdig. Smak til med salt og pepper.
På komfyren: Finhakk sjalottløken. Stek den i to minutter på middels varme i smør. Hell på hvitvin og fløte. La det koke i 5-10 minutter.
Ha i blåskjellene, sett på lokk. Kast skjellene som ikke åpner seg. Dryss over estragon, smak til med salt og pepper.
Server med brød og smør.


Oppskriften er hentet fra: Klikk.no | Kokk: Christopher Sjuve

Vel bekomme, kos dere :-)

No comments:

Post a Comment

Lectinect

Krimklubben

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

You like