Sunday, December 14, 2014

Dødelig applaus - Øystein Wiik

Har lest flere boeker av Wiik, men fikk ikke med meg debyen hans foer naa.

"Dødelig applaus - kriminalroman" av Øystein WiikEn augustaften i 2009 står den verdensberømte James Medina på scenen i Operaen i Oslo. Det er Tosca som står på programmet, og det er en begivenhet at den store tenoren synger rollen som Mario Cavaradossi. Publikum er henrykt, men i salen befinner det seg også én som sørger for at Medinas karriere får en brutal og blodig slutt. Drapet er opptakten til dramatiske hendelser som sender sjokkbølger gjennom det internasjonale operamiljøet. Dette er forfatterens debut. Dette er den første boka om Tom Hartmann.

Min mening:  En knallbok, og mange flere gode boeker foelger.  Jeg likte deg meget godt og gir den en fullt fortjent 5 paa terningen.  En av de bedre norske krimforfatterne dette.

Terningkast

Image result for terning 5

 

Øystein Wiik (født 7. juli 1956 i Ås) er en norsk sanger, skuespiller og forfatter. Han er utdannet ved Statens teaterhøgskole.

Han var ansatt ved Det Norske Teatret fra 1980. I 1988 gjorde han stor suksess som Jean Valjean i oppsetningen av Victor Hugos Les Misérables, og dette førte til at han fikk spille samme rolle på scener i Wien og London i 1989-1990.

To ganger har han deltatt i norsk Melodi Grand Prix, en gang sammen med Jahn Teigen (under navnet «To tenorer»). I 1991 utgav han soloalbumet Too Many Mornings. Songs By Sondheim, og i 1993 kom albumet Stage.

De senere år har han skrevet tekster til musikaler, i samarbeid med komponisten Gisle Kverndokk og dramaturgen Inger Margrethe Schjoldager. De har blant annet skrevet en musikal basert på Sofies verden av Jostein Gaarder, samt Frendelaus, en familieforestilling basert på Hector Malots mest kjente roman.

Parhestene Wiik/Kverndokk har også skrevet operaen Jorden rundt på 80 dager. Operaen skulle vært den første forestillingen i det nye operabygget i Bjørvika, men ble av tekniske grunner utsatt. Den uroppføres 21. mai 2010.

I 2010 debuterte Wiik som kriminalforfatter med romanen Dødelig applaus, og ble nominert til Rivertonprisen for denne boken.

Bibliografi

  • Dødelig applaus (2010)
  • Slakteren (2011)
  • Hvit panter (2012)
  • Casanovasyndromet (2013)

Vi blogges

read_e0

No comments:

Post a Comment

Lectinect

Krimklubben

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

You like