Monday, January 6, 2014

Poteter og Seafood i gryte

Denne kommer fra Martha Steward, vel kjent kokke i USA

image

900 gram  littleneck muslinger (Uaapnede). (Kan bruke nesten hva som helst av skjell)
6 dl vann
2 ss usaltet smør
1 gul løk (kuttet i 12 tommers terninger).
2 selleri stilker, skivet i tynne skiver).
1 ss hvetemel
700 g  poteter (skrelt og skåret i 3/4 tommers terninger).
1 laurbærblad (tørket)
4 kvaster frisk timian
500 g hvit fisk (fast, torsk , kveite, steinbit eller lignende skaaret i biter).
200 g reker (skrelt og deveined).
11/2 kopper halvt om halvt.  ( 1.5 spiseskje smeltet smoer, 3 dl melk)
grovt salt
nykvernet pepper

Plasser muslinger og vann i en mellomstor kjele over middels høy varme. Legg paa lokk og la det koke opp. Rør av og til, til muslingene har åpnet seg. 5-8 minutter. Fjern muslingene, kast skall, og sil suppen gjennom en sil, la kraft og muslinger vaere hver sin bolle. Sett begge til side.

Littleneck clams



Smelt smør i en middels kjele over middels varme. Tilsett løk og selleri, og kok opp under omrøring til løken er gjennomsiktig, ca 4 minutter. Tilsett mel, og kok under omrøring i 30 sekunder. Legg i musling kraften og poteter, laurbærblad og timian. Legg paa lokk, og kok opp. Reduser varmen til middels lav og la det småkoke til potetene er møre, 10 til 12 minutter. Ta av lokket, og legg til fisk og reker. Dekk til, og la det  småkoke til alt er gjennomkokt, ca 3 minutter. Legg til halv og en halv, og de ferdig kokte muslingene, krydre med salt og pepper. Varme opp, men ikke la det koke, server med godt broed til.

Vel bekomme

Vi blogges

No comments:

Post a Comment

Lectinect

Krimklubben

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

You like