Thursday, January 9, 2014

Fransk Fiskegryte

Jeg elsker fisk og sjoemat.  Her er en fransk fiskegryte som jeg har lyst aa proeve

Fiskegryten ligner på franskmennenes berømte bouillabaise og kan lages med både rød og hvit fisk

Dette trenger du (2-3 porsjoner)

1 fedd hvitløk, finhakket
2 gulrøtter, i tynne strimeler
1 paprika, i tynne strimler
1/2 purre eller 3 vårløk, i tynne skiver
2 grener stilkselleri, i tynne skiver
2 ss olje
4-5 dl vann/fiskebollekraft
1 ss sitronsaft
1 ss tomatpure
1 fiskebuljongterning
1/2 ts timian/oregano
2-3 dråper tabasko
300 g fiskefilet, gjerne blanding av rød og hvit fisk i store terninger eller 1 liten boks fiskeboller i store terninger
Litt blåskjell og/eller reker (kan sløyfes)
1 ss frisk dill, finklipt (kan sløyfes)
2 ss persille, finklipt (kan sløyfes)

Slik går du frem

1. Skyll, rens og del opp grønnsakene.

2. Varm oljen i en gryte. Ha i alle grønnsakene og rør et par minutter til grønnsakene blir blanke.

3. Tilsett vann, sitronsaft, tomatpure, fiskebuljongterning, timian/oregano og tabasko. Kok opp.

4. Ha terningene av fisk/fiskeboller i gryten. La alt trekke i 5-10 minutter. Drei forsiktig på kjelen slik at innholdet ikke setter seg fast.

5. Bland eventuelt dill og persille forsiktig inn i gryten like før servering.

​Bruker du reker eller blåskjell, skal det tilsettes på slutten av koketiden fordi rekene blir seige hvis de koker for lenge. Server fiskegryten til middag sammen med ferskt grovt brød.

Vel bekomme

Cooks job graphics

Vi blogges :-)

No comments:

Post a Comment

Lectinect

Krimklubben

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

You like