Sunday, January 22, 2012

Soestrene Hagelin

En fiskebutikk med tradisjon.  Det kan man vel trygt si om denne.  Fiskekakene deres har vaer blant byens mest populaere i alle aar, og med aarene har de faatt enda flere ting paa menyen
Fiskeburger
Eller hva sier du til fiskeburger med Tacosaus, kun kroner 45?  Men litt mer om denne butikken, vi sakser fra deres hjemmeside

Noen fiskehistorier er bedre enn andre......

I 1929 flyttet de to søstrene Elna og Gudrun Hagelin til Bergen. De kom fra Nedre Stedje Gård i Sogndal, og hadde begge sin utdannelse fra Stabekk Husmorskole.
I Bergen ville de realisere en drøm. De ville starte butikk for salg av fiskemat. Ikke hvilken som helst fiskemat, - men hjemmelaget fiskemat, basert på gamle, bergenske oppskrifter og tradisjoner. Da de hadde kommet frem til de beste oppskriftene, åpnet de sin butikk i Kong Oscars gate. Fiskematen ble en stor suksess og er i dag kjent langt utover byens grenser.
Mange historier fortelles om den gode fiskematen og de mange fornøyde kundene. Blant annet fikk Kong Olav sine fiskekaker og fiskepuddinger fra søstrenes butikk. Utflyttede bergensere benytter også anledningen til å handle når de er på hjemlige trakter.
Søstrenes fiskemat lages på nøyaktig samme måte i dag som i 1929. Råstoffet er fersk, håndskåret hysefilet. Dette er Søstrene Hagelin alene om.
I 1957 flyttet de butikken til Olav Kyrres gate, og i 2009 fikk butikken nye eiere som flyttet den inn i lokalene til Madam Bergen i Strandgaten 3 og slo sammen de to butikkene. Her finner du i dag det beste fra de to beste fiskematbutikkene i Bergen, og kanskje i Norge.
De to søstrene ble en legende og vil alltid bli husket for den herlige hjemmelagede fiskematen og sine gode, gamle bergenske oppskrifter.
Den fulle menyen deres finner du i lenken under
Meny med priser
Unn deg en smakfull opplevelse, proev en av deres spesialiteter og du vil ikke bli skuffet.  Nok blogging for i dag.

No comments:

Post a Comment

Lectinect

Krimklubben

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

You like