Sunday, November 3, 2013

San Fransisco Sea Stew – Cioppino

 

Italienske fiskere utviklet denne Ciopinno oppskriften på midten av 1800 -tallet. Det finnes to versjoner av hvor navnet " Ciopinno " kom fra . De fleste tror det er basert på en italiensk suppe kalt " ciuppin . ».

En mer fargerik versjon er at fiskerne som brukte å samles etter dagens arbeid var gjort,  kastet forskjellige stykker av fisk og sjømat i en felles pott for kveldsmat . De ropte ut til hverandre på gebrokkent engelsk "chip in ", " hei du , chip on", og dette var den faktiske roten for ordet Ciopinno .

Selv om dette ikke er så sannsynlig, mest en historie, er det sikkert mer interessant , så jeg kommer med den andre versjonen .

Gir 6 store porsjoner .
Prep Tid: 20 minutter .

Cook Tid : 1 time, 15 minutter.

Total Tid: 1 time , 35 minutter.

Ingredienser: .

1/4 kopp olivenolje .
1/4 kopp smør .
En stang selleri , hakket .
1 løk i terninger .
1 boks knuste tomater ( 28 - oz ) .
2 kopper musling juice eller fiskekraft .
2 kopper hvitvin.
4 fedd knust hvitløk .
1 sitron , Juiced.
1 ts Worcestershire saus.
1 laurbærblad .
1 ts tørket basilikum .
1 ts tørket oregano .
1/2 ts rød pepper flak , eller etter smak.
1/2 ts salt .
1 Dungeness krabbe (ca 2 -lbs ) , sprakk og renset, eller 1- lb frossen krabbekjøtt tint  (Kan greit bruke norsk krabbe).
1 kg kveite/steinbit/torsk filet, skåret i 3cm store biter.
24 store reker , skrelles og de- veined .
12 blåskjell .
1/2 bunt italiensk persille , hakket .


Forberedelse: .

ta en stor gryte , på middels lav varme , smelt smør med olivenolje og stek selleri og løk til den er myk , ca 10 minutter . Legg resten av ingrediensene unntatt sjømat og fersk persille i gryten . Kok på svak varme , udekket , i én time. Legg til litt vann hvis sausen blir for tykk . Smak for salt og juster om nødvendig .

Tilsett krabbe , reker og kveite , og la det småkoke under lokk ytterligere fem minutter . Tilsett blåskjell , legg lokket paa gryten potten og la det småkoke i 3 minutter eller litt mer , eller til skjellene åpner . Slå av varmen , og rør inn den italienske persille .

Øse Ciopinno i store boller og server med masse surdeigs brød og rødvin.

Jeg laget en annen oppskrift paa San Francisco gryte fra Mat og Drikke for noen aar siden, og den var knallgod, haaper denne er like bra.


Me blogges

No comments:

Post a Comment

Lectinect

Krimklubben

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

You like