Monday, November 18, 2013

De ingen savner – Eystein Hanssen

Det var broderen som fikk tak i disse og anbefalte de til meg, et par i pocket og et par paa ebok.  En kanonbok

"De ingen savner" av Eystein Hanssen

Møt Elisabeth Sunee Rathke, eller bare Elli. Halv norsk, halvt thai og med svart belte i karate. Hun er politietterforsker i Oslo. En ung pike blir funnet død på Gamlebyen gravlund. Hun er naken og lukter av en ubestemmelig kjemisk væske. I armen står en kanyle. Dødsfallet er starten på en grusom sak som bare vokser og blir den mest krevende i etterforskerens karriere. Elli finner spor som tyder på at saken har forbindelse til prostitusjon og kanskje trafficking. Hun vikles inn i et livsfarlig spill der ingenting er som det ser ut til å være. Sporene indikerer en eller flere svært kalkulerende og hensynsløse mordere. Hvor nært vil hun kunne komme inn på mistenkte før hun selv bli et offer?

Min mening:

En av de beste debyene jeg har lest. Rikard Spets - Allah's taarer var god, men denne var faktisk enda bedre. Toeff Jente som etterforsker. Et helsikes miljoe med pedofili, skrevet med spenning og gode skildringer av action. Kan bli et norsk filmeventyr av disse. Dette var bra, mer mer. Klinkeklar 6 paa terningen. Superb

Terning:

 

Eystein Hanssen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Eystein Hanssen (født 26. juli 1965 i Oslo) er en norsk forfatter, journalist, og filmskaper. Han debuterte som forfatter i 2010, og har skrevet fire krimromaner med karakteren Elisabeth Sunee Rathke (Elli) i hovedrollen.

Eystein Hanssen startet sin yrkeskarriere som frilans journalist og fotograf i lokalavisen Oppland ArbeiderbladGjøvik. Senere jobbet han som fotograf, fotojournalist og vaktsjef i NTB, før han begynte i TV 2 i oppstartsåret 1992. Der ble han fram til 1996, da han sluttet og sammen med flere andre startet filmproduksjonssleksapet Rabalder. Her han jobbet som regissør og produsent av dokumentarfilmer. Senere har han jobbet også jobbet i produksjonselskapene Zulu Film og Mediamente.[1]

Filmkarrieren til Eystein Hanssen inkluderer filmen 22 fra år 2000, som Norsk filminstitutt og Cinemateket i Oslo omtaler som Norges første selvfinansierte slasher/splatter-film med en viss distribusjon.[2] I 2003 skrev han manus, produserte or regisserte programmet Lykkelandet for TV2, som vant prisen for beste aktualitets- eller sportsprogram.[3] Sammen år vant dokumentarfilmen Et steinkast unna Amanda-prisen med Eystein Hanssen som produsent.

Eystein Hanssen er utdannet innen medier, film og informasjonsteknologi. Han har en MBA fra Robert Kennedy College / University of Wales.

Bibliografi[rediger | rediger kilde]

image

De to første bøkene er utgitt på forlaget Vigmostad & Bjørke og ble begge nominert til Bokhandlerprisen.[4] Fra og med utgivelsen Triangel har Hanssen vært utgitt på forlaget Cappelen Damm.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gleder meg til aa lese videre om Sunee

Me blogges

man reading a book turning pages and looking back and forth

No comments:

Post a Comment

Lectinect

Krimklubben

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

You like