Wednesday, November 20, 2013

Cap Cai – enkelt og godt

Her er en rett fra Kina/Indonesia som passer for alle, du kan lage den med reker som beskrevet, eller uten saa den blir en vegetar rett, eller med kylling rett og slett.  Uansett, godt smaker den.  Konemoren har laget denne til meg et par ganger i en litt annen variant enn her, men godt smakte det.

 

Original oppskriften gir 4 Porsjoner.

3 ss vegetabilsk olje.
4 fedd hvitløk, finhakket.
1 løk i tynne skiver.
350 gr gram pillede medium reker .
1 hode bok choy, hakket.
1 1/2 dl hakket brokkoli.
1 1/2 dl hakkede blomkål.
1 stor gulrot i tynne skiver skjaert på skrå.
3 vårløk, hakket.
2/3 kopp vann.
2 spiseskjeer cornstarch.(Maizena jevner)
2 ss fiskesaus.
2 ss østerssaus.
1 ts hvitt sukker.
1/2 ts malt svart pepper.
salt etter smak.

Fremgangsmaate.

Varm den vegetabilske oljen i en stor kjele over middels varme. Rør inn hvitløk og løk, kok og rør til løken har myknet og blitt blank, ca 5 minutter.

Tilsett reker, bok choy,brokkoli, blomkål, gulrot og vårløk. Hell i vannet, cover, og kok til rekene  ikke lenger er gjennomsiktige i sentrum, og grønnsakene er møre, ca 15 minutter.


Roer maisstivelsen inn i fiskesaus i en liten skål. Rør saa inn resten av cai sammen med østerssaus, sukker og pepper, rør til den tyknert. Smak til med salt før servering.

Enkel, kjapt og greitt.  Og ikke minst godt,

No comments:

Post a Comment

Lectinect

Krimklubben

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

You like