Du har faatt curry krabbe, chili krabbe og her kommer enda en oppskrift fra det fjerne oesten, med pepperkrabbe fra Malaysia. Har ikke smakt enda, men skal nok proeve
2 ferske rå krabber .
1 ss østerssaus .
2 ss lys soyasaus .
2 ss sukker .
1/2 kopp vann .
5 smaa chili( seedede og hakkede) .
10 karri blad .
2 ss nykvernet sort pepper .
1 ss saltet soyabønner pasta ( most ) .
1 ss tørket reker (stekt og bakken ) .
4 fedd hvitløk ( hakket) .
4 sjalottløk ( skiver tynn ) .
2 ss smør .
5 ss olje.
koriander blader - til garnityr.
TIPS : Saltet Soy Bean Paste : Dette er en flott og rik smakskrydder som du kan kjøpe i krukker . Det er noe variasjon i farge, fra mørk brun til lys gyllen i fargen , noen ganger merket " gul bønne saus" . Mos bønnene i pastaen med baksiden av skjeen din før du bruker den .
Rengjør begge krabber godt og skjær i 1/2 , kast svampaktig materiale inne i skallet.
Knus klørne med en cleaver (for å tillate krydderet å trenge inn i kloerne ) .
Varm olje i woken.
Leggi krabber og stek i 15 minutter over høy varme (eller til krabbene er halvt ferdige ) .
Fjern , renn av og sett til side .
Varm opp wok igjen .
Legg i smør , sjalottløk , hvitløk , salt soya Paste , tørkede reker , pepper , chili og karri blader.
Surr til det er velduftende.
Legg til litt vann hvis blandingen ser ut som det tørker ut .
Legg i krabbene i woken igjen , tilsett soyasaus , sukker og østerssaus .
Stir- fry i ytterligere 10 minutter på middels til høy varme .
Tilsett mer vann hvis det ser tørt .
ta opp krabbene , legg de paa et fat og pynt med koriander .
Haaper det smaker :-)
No comments:
Post a Comment