Tuesday, November 12, 2013

Pepperkrabbe fra Malaysia

Du har faatt curry krabbe, chili krabbe og her kommer enda en oppskrift fra det fjerne oesten, med pepperkrabbe fra Malaysia.  Har ikke smakt enda, men skal nok proeve

Image of Black Pepper Crabs

2 ferske rå krabber .
1 ss østerssaus .
2 ss lys soyasaus .
2 ss sukker .
1/2 kopp vann .
5 smaa  chili( seedede og hakkede) .
10 karri blad .
2 ss nykvernet sort pepper .
1 ss saltet soyabønner pasta ( most ) .
1 ss tørket reker (stekt og bakken ) .
4 fedd hvitløk ( hakket) .
4 sjalottløk ( skiver tynn ) .
2 ss smør .
5 ss olje.
koriander blader - til garnityr.

TIPS : Saltet Soy Bean Paste : Dette er en flott og rik smakskrydder som du kan kjøpe i krukker . Det er noe variasjon i farge, fra mørk brun til lys gyllen i fargen , noen ganger merket " gul bønne saus" . Mos bønnene i pastaen med baksiden av skjeen din før du bruker den .

Rengjør begge krabber godt og skjær i 1/2 , kast svampaktig materiale inne i skallet.
Knus klørne med en cleaver (for å tillate krydderet å trenge inn i kloerne ) .
Varm olje i woken.
Leggi  krabber og stek i 15 minutter over høy varme (eller til krabbene er halvt ferdige ) .
Fjern , renn av og sett til side .
Varm opp wok igjen .
Legg i smør , sjalottløk , hvitløk , salt soya Paste , tørkede reker , pepper , chili og karri blader.
Surr til  det er velduftende.
Legg til litt vann hvis blandingen ser ut som det tørker ut .
Legg i krabbene i woken igjen , tilsett soyasaus , sukker og østerssaus .
Stir- fry i ytterligere 10 minutter på middels til høy varme .
Tilsett mer vann hvis det ser tørt .
ta opp krabbene , legg de paa et fat og pynt med koriander .

Haaper det smaker :-)

No comments:

Post a Comment

Lectinect

Krimklubben

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

You like