Monday, October 5, 2015

Fish pie – Engelsk spesialitet

Denne oppskriften fant jeg paa en side for Omnia oppskrifter, Omnia er en slags stekeovn du kan bruke paa gass og sprit kjoekken, greitt aa bruke i baat for eksempel.
 
En engelsk spesialitet.
4 personer
image 800 g torsk eller annen egnet hvit fisk
1 stor løk
8 mellomstore poteter (for mashing (stapping)
2 middels gulrøtter (valgfritt)
100 g erter (frosne)
Melk - for potetmos, ca 10 cl
30 g smør / margarin
Salt og pepper
Basilikum (1 ts)
1 dl revet ost (valgfritt)
 
 
 

Skrell og skjær potetene i passende biter (kvartaler) og kok i saltet vann. Prod med gaffel til å se når de er klare - ikke over-kok. Drenere vannet og tilbake til komfyren på en svært lav varme. Legg en klatt smør og salt og hvit pepper og mos. Legg tilstrekkelig til melk for å lage en stiv blanding. Fjern fra varmen. Skrell og hakk løk i store biter. Skrell og hakk gulrøtter i store skiver. Kok løk og gulrøtter i saltvann med basilikum, når gulrøttene er nesten klar tilsett fisk og småkoke, max 5 min - ikke kok lenger ettersom fisken vil smake toert i pien.


Legg fisken, gulrøtter, løk og frosne erter og litt av fisken i en godt smurt Omnia mat holder og spres jevnt. 

Plasser potetmos på toppen av fisken,miksen gjør at det ikke skyves mix opp sidene av holderen. Dette gjøres best ved å plassere skiver av potet nøye på fisken og deretter spre det med en gaffel. Dryss toppen med revet ost. 

Stek forsiktig på svak varme i 30 minutter. Hvis du varme pien med kalde poteter maa du gi den 35 minutter (du kan løfte lokket og prod med en gaffel for å se når ingrediensene er varm).

Blir jo nesten som en slags engelsk variant av plukkfisk dette, tror jeg maa proeve denne, kan sikkert like godt bruke roeykt og salta fisk, bare vaere mer forsiktig med fisken.  Og bruke en ildfast form og stekeovnen hjemme gaar like bar


 


Vi blogges


 


animated-cook-and-chef-image-0004

No comments:

Post a Comment

Lectinect

Krimklubben

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

You like