Wednesday, August 12, 2015

Monster El Niño Is Coming

Ja det er overskriftene baade i norske og utenlandske aviser om dagen, litt mer om dette fenomenet.  Man mener at dette fenomenet ikke har saa stor betydning for vaeret i Norge.  Men jeg lurer naa litt allikevel.  !996 var den verste sommeren paa aartier, og samme med 2015.  1997 var den kraftigste El Nino som noensinne er registret, og det spekuleres i at aarets kommende El Nino blir enda kraftigere ? 

image

image

 

 

Målinger fra Australske meteorologer viser at værverstingen El Niño nå tråkker klampen i bånn. Ingenting er sikkert, men sjansene er store for at verden får se en stor, kanskje også gigantisk, El Niño i 2015.

Skogbrann i New South Wales, Australia

TØRKE OG BRANNER: I Australia svikter gjerne regnet dersom El Niño slår til.

FOTO: NSW RURAL FIRE SERVICE / AFP

Veien ødelagt i Peru

REGN OG FLOM: Her fra Peru i ekstremåret 1997/98. Mens land vest i Stillehavet får tørke, blir det gjerne ekstremt vått i øst.

FOTO: SCOTT DALTON / AP

Det fryktede værfenomenet snur været i store deler av verden på hodet, gi ekstrem tørke, ekstremt regn og kan i verste fall ta tusenvis av liv.

– Disse prognosene er et stand-by signal til internasjonale hjelpeorganisasjoner, sier den norske klimaforskeren Rasmus Benestad.

Gigant-El Niño herjet i 1997

Den kraftigste El Niño-episoden som noensinne er målt, varte i rundt åtte måneder i 1997/98 og gjorde at værfenomenet for alvor ble verdenskjent.

Beregninger viser at rundt 2 100 mennesker mistet livet på grunn av det ekstreme været, samt av konsekvensene været hadde for avlinger, fiske og levekår både øst og vest i Stillehavet.

El Niño i 1997/98 inneholdt energi tilsvarende en million Hiroshimabomber, skriver National Geographic. Fenomenet bidro til at året 1998 lenge tronet på toppen som det varmeste noensinne registrert, globalt sett.

Der er bare aa soeke paa internett og du finner dusinvis av artikler om El Nino

Vi blogges

No comments:

Post a Comment

Lectinect

Krimklubben

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

You like