Monday, August 10, 2015

Jenta som lekte med ilden – Stieg Larsson

Andre boka i Millenium serien unnagjort, og det blir bare bedre og bedre

"Jenta som lekte med ilden" av Stieg Larsson

Etter et lengre opphold i utlandet vender Lisbeth Salander hjem til Sverige. Hun har skaffet seg en stor sum penger og er for første gang i sitt liv økonomisk uavhengig. På samme tid har Mikael Blomkvist i tidsskriftet Millennium fått tilgang på brennhett nyhetsstoff. Journalisten Dag Svensson og hans samboer Mia Bergman sitter på opplysninger om en omfattende sexhandel mellom Øst-Europa og Sverige. Flere av dem som er innblandet i saken, har fremtredende posisjoner i samfunnet. For Salander begynner dystre hendelser i hennes fortid å gjøre seg gjeldende. Da Dag og Mia myrdes, rettes mistanken mot henne. Dermed bestemmer hun seg for å gjøre opp med fortiden og sørge for at de som fortjener det, får sin straff. Dette er den andre romanen om Blomqvist og Salander.

Min mening:  Stort bedre enn dette blir det ikke, Larsson’s trilogi er et must, gleder meg til tredje boken.  Lisbeth Salander er den mest interressante personen jeg har lest om paa lenge.  Boekene er spennende og nesten umulig aa legge fra seg.  En klar 6 paa terningen.

Terningkast:

Image result for Terningkast 6

Og, skal bli spennende aa se om denne oppfoelgeren kan komme opp mot originalene.  Skal mye til i min mening.

image

Den 27. august kommer den frittstående oppfølgeren til Stieg Larssons verdensberømte Millennium-trilogi.

Det skriver Dagens Nyheter i Sverige.

Boken har fått tittelen «Det som inte dödar oss» og er skrevet av Zlatan Ibrahimovic' biograf, David Lagercrantz, og er en fri fortsettelse av avdøde Stieg Larssons Millennium-trilogi som ifølge den svenske avisen har solgt i nærmere 80 millioner eksemplarer og er filmatisert med Noomi Rapace og Michael Nyqvist i hovedrollene.

Det ble også lagd en Hollywood-versjon med Daniel Craig i hovedrollen som Mikael Blomqvist.

– Denne kommende utgivelsen er en verdensunik hendelse, jeg tror ikke noen svensk bok har blitt lansert som dette tidligere. Det siste eksempelet på noe lignende var nok Dan Browns «Da Vinci-koden», sier Linda Altrov Berg i Norstedts Agency til Dagens Nyheter.

Ifølge Dagens Nyheter blir «Det som inte dödar oss» en mursteinskrim på 500 sider.

De skal allerede være solgt til 35 av de 45 landene som i sin tid ga ut Stieg Larssons originale Millennium-trilogi.

 

Vi blogges

 

 

read_e0

No comments:

Post a Comment

Lectinect

Krimklubben

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

You like