Tuesday, December 25, 2012

Russisk Kaviar

Naar man er her kommer man ikke unna et lite innlegg om russisk kaviar.  Og vi har faktisk noen bokser i kjoeleskapet ombord.  Jeg har smakt russisk kaviar foer og forstaar ikke helt grunnen til at det skal vaere saa fantastisk godt.  Jeg maa si baade limfjord kaviar (rognkjeks), lodderogn og lakserogn, samt gode gamle Kavli tuben i Norge smaker vel saa godt.

Russisk kaviar, er blant de mest kjente variantene av kaviar. Navnet beluga er synonymt med rikdom og luksus og er av mange regnet som den beste premium kaviar for størrelse, smak og duft av sin rogn. Hver perle er (som de kalles noen ganger), vanligvis størrelsen på en liten ert, selv om den spesifikke størrelsen avhenger av typen og størrelsen for stoeren det er høstet fra.

Hver perle har en fremtredende mørk flekker, kalt øye, som er det egentlige egget.  Beluga sturgeon er oftest høstet i Det kaspiske hav, men det er en langvarig debatt og diskusjon, om Svartehavets stoer er bedre, en debatt som aficionados på ingen maate har hast å løse.
Ikke så kjente, men like dyre og elsket av connoisseurs er Sevruga og Osetra varianter av russisk kaviar. Sevruga har den sterkeste smaken av alle russiske caviars og eggene er mindre enn andre premium-varianter, noe som resulterer i en mildere salt smak og som gjoer at flere egg sprekker per bit enn du Beluga.

Mange kaviar-connoisoirs anbefaler at du kjøper Sevruga kaviar første gang  når du kjøper russisk kaviar. Osetra har en unik gylden brun farge og regnes sekunda i klasse bare til  du Beluga. Rognen er bare litt mindre enn du beluga og har en smak som ofte beskrives som nutty (Smak av noetter)

Kaluga er en mindre kjent type i  rekken av premium russisk kaviar, høstet fra sturgeon i Amur, en elv i Sibir. Rogn  av denne variasjonen er kull svarte og har en jordlignende smaks som er felles for ferskvann kaviar.


Høyere graderinger av russisk kaviar  selges vanligvis som "malassol", en russisk term bokstavelig oversatt som "lite salt."

Dette begrepet innebærer den høye kvaliteten på rognen roe, ettersom mindre kvaliteter av rogn behandles med mer enn de fem prosentene av salt som er lagt til malassol kaviar.

Mindre salt lagt, jo bedre kaviar, selv om dette gjør rognen mer bedervelig.

Et annet russisk begrep som er viktig å vite når du kjøper kaviar er "payusnaya" som betyr trykket. Noen rogn som er skadet eller svekket under filtreringsprosessen er satt til side for å presses, noe som resulterer i et kaviar-produkt som er nærmere en pasta. Presset kaviar har en intens smaken og er et populært produkt med kokker som vil legge kaviar smaken til sine kulinariske kreasjoner uten å betale premium priser.

No comments:

Post a Comment

Lectinect

Krimklubben

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

You like