Wednesday, December 26, 2012

En norsk spion – Aslak Nore

Norsk spionroman i toppklasse !

"En norsk spion - spenningsroman" av Aslak Nore

Etterretningsoperatøren Peter Wessel arbeider undercover i verdens farligste områder. I Dubai kommer han over brennbar informasjon. Et parti missiler er på vei til Afghanistan. Om kort tid skal de rettes mot norske interesser. Wessel og makkeren reiser til Kabul, der de får ordre om å avverge angrepet med alle midler. Mens angrepet rykker stadig nærmere, tvinges Wessel til å grave dypt i egen fortid som norsk spion - en fortelling som avdekker ubehagelige hemmeligheter i fredsnasjonen Norge og kaster nytt lys over oppdraget. "En norsk spion" tar leseren med inn i en eksotisk, eventyrlig og svikefull verden de færreste kjenner - der konsekvensene ved å mislykkes er fatale.

Min mening:

Meget bra spionroman av norsk forfatter, dette var av hoey klasse. Vises tydelig at mannen har greie paa det han skriver om, og historien er spennende hele veien igjennom. I tillegg skriver han meget godt. En femmer paa terningen fra meg paa denne, og leser gjerne mer om Peter Wessel.

Terningkast:

Mer om Nore – Wikipedia.no

Aslak Fløgstad Nore (født 12. mai 1978) er en norsk forfatter, journalist og forlagsredaktør.

 

Bakgrunn

Aslak Nore vokste opp i Oslo, som sønn av forfatteren Kjartan Fløgstad og overlege Anne Kathrine Nore. Han avtjente verneplikten i Telemark bataljon og har tjenestegjort i NATO-styrken i Bosnia som geværsoldat. Han har vært journalist i den norske styrken i Afghanistan og amerikanske styrker i Irak, i tillegg til en lang rekke reiser i Midtøsten og Sentral-Asia. Nore er utdannet ved Universitetet i Oslo og har hatt Fulbright-stipendNew School for Social Research i New York. Han har dessuten bodd og arbeidet i Guatemala.

Arbeid

Nore har arbeidet som journalist i Klassekampen og vært tilknyttet Samtiden, Prosa, Elle, Ny Tid og Aftenposten som frilansskribent, ofte til stor kontrovers. Han er for tiden fast spaltist i VG. Nore er også dokumentarredaktør i Gyldendal. Han har hatt ansvaret for Arena-serien og vært redaktør for flere av forlagets mest profilerte dokumentarutgivelser de siste årene, blant annet Et mord i Kongo av Morten A. Strøksnes[1].

Forfatterskap

Høsten 2007 debuterte Nore med boka Gud er norsk, en fortelling om norske soldater som kombinerte journalistikk, norsk utenrikspolitisk historie og personlig reiseskildring. Boka høstet meget gode kritikker, og ble omtalt som «et generasjonsdefinerende verk» (Dagens Næringsliv), «en imponerende god bok» (Aftenposten)[2] og et «elegant og sobert svennestykke fra en skribent med unorske ambisjoner» (Dagbladet, «tre favoritter fra bokhøsten»)[3]. Morgenbladet var imidlertid kritiske, og mente Nore blandet rollen som soldat og journalist i en fortelling «på tomgang».[4] Nore var også bidragsyter i debatten rundt det norske engasjementet i krigen i Afghanistan, med angrep på krigsmotstandere og påstander om «Det nypasifistiske Norge».

I september 2009 kom boka Ekstremistan ut, hvor Nore mente at «Norge blir mer ekstremt på godt og vondt»[5] på grunn av innvandringen. Boka var gjenstand for stor debatt i Norge høsten 2009. I forbindelse med lanseringen av boka omtalte Nore seg som sosialdemokrat.[6]

I et intervju med Dagbladet bekreftet Nore at han kommer med ny bok høsten 2012, spenningsromanen En norsk spion med etterretningsagenten Peter Wessel i hovedrollen[7]. Boken utspiller seg blant annet i Dubai, Afghanistan og Libanon. Nore driver også krimbloggen OP-5 sammen medAsbjørn Slettemark.[8]

 

Bibliografi

  • Gud er norsk: Soldatene fra fredsnasjonen - sakprosa (2007)
  • Ekstremistan: Frykt og håp i det flerkulturelle Norge - sakprosa (2009)
  • En norsk spion - spenningsroman (2012)

No comments:

Post a Comment

Lectinect

Krimklubben

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

You like