På Finn Kvinnherad dukket det plutselig opp en annonse med en kar som selger krabbe. I går var jeg over og kjøpte 15 stk, 20 kr stykket. Det var 5 til oss, og 5 hver til 2 av konas venniner. Så etter å ha tatt mopedbilen over til Halsnøy (Gratis gjennom tunnelen, vet du). Så var det hjem og koke krabbe.
Det var fine krabber, og dette ble jo populært hos husets minste som måtte bort og pirke litt i disse rare skapningene.
Å koke krabbe er ganske lett. Rikelig med vann, ca 50g salt for hver liter. Kok opp og slepp en krabbe i, vent til koker igjen før du slepper i neste krabbe. Koketid ca 25 minutt er passe. Ta de opp av kjelen og la dem renne av seg litt mens de kjøler seg ned. En liten halvtime og så er det klart. Loff og Majones samt en kald pils eller et glass hvitvin er ypperlig selskap til dette.
Rense krabbe er lett. Åpne huset, Paven finner du ved å trykke ned partiet med øynene og deretter å dra ut alt som følger med den delen. Fjern også gjellene. Her er også 2 videoer, en på engelsk og en på norsk.
Dårlig med tid til å fiske, 5 åringen tar sin tid. Er blitt en skikkelig pappajente er hun :-)
Pappa, sjå på detta, sjå på detta. Ja det går igjen hele dagen. Men vi skal no få oss en tur i løpet av uken :+)
Vi blogges
No comments:
Post a Comment