Tuesday, March 17, 2015

En tid til aa drepe – Inge Harsten

En bra norsk krim litt utenfor det vanlige

"En tid til å drepe" av Inge Harsten

Datakonsulent Odd Nyborg blir drept av en geværkule i Vibes gate, Oslo. Politietterforskerne Else Viken og Hans Haugland har mottatt et presist signalement som kan passe på en italiener bosatt i Bærum. Norsk politi jakter sammen med Interpol i London, Paris, Istanbul, Côte d'Azur og på den italienske rivieraen etter noe som viser seg å være en seriemorder med flere mord på samvittigheten.

Min mening:  Meget brukbar norsk krim litt utenfor den vanlige oppskriften.  Men det fungerer godt. Måten handling , spenning og løsning ble bygd opp på var veldig bra! Uvant "løsning" på boka, men veldig bra! Herlige hovedpersoner, godt språk og fin flyt.  Jeg klinker til med en 5 paa terningen.

 

Terningkast

Image result for terningkast 5

Inge Harsten debuterte i april 2005 med spenningsromanen "En tid til å drepe" på Aschehoug Forlag. Hun har fått mye god kritikk for sin debut. Inge er selv en spennende person og lever ut sine egne mysterium. Les hennes svar fra nettmøtet på Gaysir.

Inge er transseksuell og sier at med fritt valg på øverste hylle ville hun foretrukket et liv som kvinne. Etter et langt liv som mann er det mulig at framtiden likevel blir mer meningsfylt ved å velge mangfold og eksentrisitet, framfor det entydige.

Forfatteren Inge Harsten

Inge Harsten var klar over at hennes egen identitet som transseksuell ville komme i fokus da hun debuterte som thrillerforfatter. Inge vil, som antydet over, trolig fortsette med å være både mann og kvinne, og har ingen problemer med det personlige pronomenet "han". Hun har heller ingen som helst problemer med å bli betraktet som en "eksentrisk kvinne".

Det var først og fremst elektronisk overvåkning Harsten ville skrive om da hun begynte på thrilleren. Etterhver ble det tydelig at morderens mystikk kunne videreutvikles om han/hun ble til en transseksuell. Harsten hadde jo selv førstehåndskunnskap på området. Hun har vært gift to ganger, og har to voksne sønner.

 

Vi blogges

 

read_e0

No comments:

Post a Comment

Lectinect

Krimklubben

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

You like